tisdag, maj 09, 2006

Min Le Blogg. Mina Straff.

Tjuven är tagen på bar gärning och jag fick en glass i skadestånd. A är nöjd som tusan och ser en karriär som privatdektetiv framför sig. En alldeles lysande karriär. A är myckt nöjd med utvecklingen. Hon såg skyldig ut. Hon var skyldig. Hon erkände. A skulle i hennes skor tänka två gånger innan jag tog något ur kylen igen som inte jag stoppat dit.

Vill dock klargöra mig lite. Det har framförts missnöje mot utvecklingen av fällan och speciellt av de som inte ens läst rätt. Lois Lane.

Men vad hade ni förväntat er egentligen?

  • Att jag skulle stena henne som läsktjuv? - Så att hon verkligen förstår allvaret.
  • Att det skulle stå en kravallstyrka beredd att arrestera henne och föra bort henne till en djup håla i ett bergsrum i Boden? - Där hon blev torterad tills hon lovade att inte ta några mer läsk?
  • Att hon skulle brista ut i gråt och bedyra sin oskuld och då skulle CSI Sthlm komma in genomdörren med Tommy Lindström i spetsen och säkra bevis? - Sedan hälla labb-syra på fingrarna så hon inte kan få tag i immiga burkar utan bara tappar dem?
  • Sonny Crockett skulle släppa loss sin krokodil på henne? - Som skulle bita av hennes tjuvaktiga händer.
  • Köra över henne med en stridsvagn som James Bond? - Så hon aldrig mer stjäl något.
  • Tvinga henne att se mig klädd som Magnum i korta shorts och instoppad pike-tröja på Casual Friday? - Så att hon mår så illa att hon inte kan dricka kolsyrade drycker på akut blödande magsår?

Sån är inte A. A fick en glass och har haft lite roligt på jobbet det duger åt honom. Han är en vän av små medel och utan krav. A är alla vänners vän.

A. Som har just har ätit en stor glass...

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

förtydligande: cred för fällan som ju fungerade alldeles utmärkt. din konflikthantering däremot... du måste nog gå på kurs. om du nu av någon konstig anledning inte var sugen på krokodilen kunde du i alla fall ha kört hårdare på skuldkortet... typ att- nejnej, det var ingen fara att du druckit mina läsk, jag som diabetiker klarar mig bra utan sockret- jag tog en extra insulinspruta.. alt. ända sedan jag fick blodsockerfall och svimmade och slog mig så hårt att jag låg på sjukhus brukar jag ha med en läsk, men det kunde ju inte du veta...

3:08 em  
Anonymous Anonym said...

men, för att inte var för kritisk så vill jag ändå poängtera att fällan var grym. bra bloggspänning...

3:17 em  
Anonymous Anonym said...

A, du fick rätt, hon var "den enklaste och simplaste typen av läsktjuv", gratulerar.
Nästan lite synd att hon nu blivit avslöjad; det har varit mycket underhållande att läsa om jakten:) Jag får ta och lära av dig; har du några tips hur jag kan ta fast vedtjuven (kommentaren några poster tillbaka)? Är det mycket elakt att preparera några klabbar med krut? Om resten av högen också försvinner borde man kunna hitta tjuven gm att kolla vem i grannskapet saknar skorsten?

3:18 em  
Blogger ajja said...

Plus i kanten, förgyllde dagen.

3:19 em  
Anonymous Anonym said...

Och så är Dajmstrut en förbannat bra glass också. SÅ mycket bättre än äckelpäcklig Dr Pepper.

7:53 em  
Blogger A. said...

Precis Moisthlm. Äntligen någon som förstår...

8:09 fm  
Blogger A. said...

Givetvis ska situationen dras till sitt max. Mitt mål är dock att få henne att fylla kylen med läsk så jag slipper. :-)

11:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home