måndag, oktober 12, 2009

Sjukskriven

En ny värld för A.

Lite fylld av skamkänslor som säger att man skolkar från jobbet. Men men. Det är Le Doktor som sagt att jag ska vara sjukskriven i minst 2 veckor till. Bara att acceptera och passa på att bli frisk.

Nu till de stora problemen.

Tidigare när jag varit sjuk har jag varit sjuk och sängliggande.

Nu är jag sjuk men orkar med en del saker i alla fall. Om man inte räknar med att promenera.

Laga mat till mig själv.
Diska.

Ja ni förstår men jag orkar vara uppe.

Så vad gör man när man är sjukskriven men orkeslös.

Promenader är det enda jag får höra hela tiden men jag går. Idag gick jag 15 minuter, fick kramp i hela kroppen och fick lägga mig och sova/vila direkt efter.

Det vid en vikt på 70 kilo och 15 min promenad.

För 4 veckor sen spelade jag fotboll 3 gånger i veckan minst. 90 minuter. Och vägde runt 80.

Sjukt vad svag man blir.
Min just nu överbeskyddande mamma sa idag dessutom att hon ångrade att hon inte tog kort på mig när jag mådde som sämst. Kunde ju vara kul att titta på sen.
Förstår henne exakt. Kändes som en jättekul ide.

Så nu behöver jag förslag på vad man gör som sjukskriven.

Film känner jag till.



A.



Ps. Bossa med lillbrorsan är ett alternativ. Eftersom han har min bil nu är han noga med att poängtera att jag ska ta det lugnt. Någon har dessutom strukit under den röda triangeln på min medicin. Undrar vem som börjar vänja sig vid att ha bil...

19 Comments:

Anonymous dot said...

när jag låg i feber för ett tag sedan var ljudböcker det enda jag stod ut med, eller sr's arkiv med sommarpratarna jag aldrig hunnit lyssna på

ett annat förslag, jag iof inte tror du kommer nappa fullt så helhjärtat på, är lite hederligt handarbete, sticka är perfekt i kombination med film/tv-tittande :)

9:07 em  
Blogger 404 said...

Jag tycker det låter som om du måste göra många, många turer med bilen. Kanske för att se en viss utsikt eller kanske för att köpa en specialbakelse på något kondis. Alltså med lillbrorsan som förare. :)

9:28 em  
Anonymous moisthlm said...

Du måste ladda ner tv-serier. Riktigt bra serier som The Wire eller Studio 60 on the Sunset Strip och sen är det bara att sträckkolla. Finns inget bättre! Och om du orkar läsa så klart. Börja med Vi i villa av Hans Koppel. Den är lagom välskrivet lättsmält. Eller någon novellsamling av Bukowski, kanske. Märkta kort, till exempel. Noveller är bra om man tenderar att somna mest hela tiden. Man behöver inte vara så uppmärksam. Tv-spel är ju en annan favorit. Har du ingen konsol själv kan du säkert låna av någon om du fladdrar med dina nyslanka ögonfransar. Sen lär du vara begravd i minst de två veckor som krävs.

10:38 em  
Anonymous Penny said...

Hörru, bra att du mår bättre, vi var faktiskt oroliga på rikt här.

Enjoy...

http://www.free-tv-video-online.info/internet/

11:37 em  
Blogger Serafim said...

Ladda ner It always sunny in Philadelphia.. Då har du att göra ett tag.

Annars. Gå till biblioteket. Sätt dig på ett café med en bok och titta på folk. Låna en hund så kan du ha sällskap i soffan och går korta promenader med den. Dessutom kan du ju testa hundtricket då.

8:05 fm  
Blogger Serafim said...

Eller börja skriv på dina memoarer... eller ragga tjejer på nätet..

8:36 fm  
Blogger A. said...

Dot: SR's arkiv med sommarpratare är ingen dum ide. Inte alls. Skulle gärna sticka en mössa till mig. Men har väldigt ont om stickprylar. Dock kan jag sticka!

404: Problemet är ju att han jobbar. Alltså kan vi inte åka på utflykter förrän på kvällarna. Och då verkar han ibland vilja hänga hemma med sin sambo. Konstig kille.

Moi:Studio 60 är ju riktigt bra. The Wire har jag sett hela redan. :-) Vi i villa säger du. Får ta den när jag är klar med Slash självbiografi. Problemet är att jag bara orkar läsa i ca fem minuter innan jag blr jättetrött. Brukar kunna sträckläsa böcker. Men å andra sidan brukar jag orka gå längre än 10 minuter utan att bli andfådd som en astmasjuk kedjerökare också...

Penny: Tack. Jag har vart lite orolig själv oxå men mår mkt bättre nu.

Serafim: Jag är ju lite hundrädd. Men hundtricket i kombination med att ragga på nätet kanske skulle funka. Mest lockande hittills. Då skulle ju mamma bli dubbelt glad också. Jag blir friskare och hittar någon som kan förbarma sig över mig så hon slipper tro jag ska dö ensam...

10:54 fm  
Blogger A. said...

Serafim: De andra ideerna frånsett raggandet var bra också. Bara det att jag inte riktigt har orken att ta mig några längre sträckor. :D

10:55 fm  
Anonymous Ida said...

Jag kan rekommendera att sträckkolla på Dexter. Har två säsonger på DVD, du kan få låna om du vill :)

11:14 fm  
Blogger Ninde said...

Så du har vett att ha skamkänslor iaf? Som om det vore någon ursäkt att du är halvdöd. Arbetslinjen A, arbetslinjen, remembah? Kan du blinka med ena ögat är du arbetsför. Åtminstone kan du skriva en bestseller. Typ...;)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fj%C3%A4rilen_i_glaskupan

2:20 em  
Anonymous dot said...

Ah, men om det hänger på stickprylarna så kan jag låna ut.

Apropå hundar så kan jag låna ut två överkeliga katter också. De är rätt korkade men rätt söta när de sover ;)

3:23 em  
Anonymous moisthlm said...

Annars kan du begrava dig i galenheterna här: https://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=98. Jag kan fastna i timmar. Sjukt fascinerande hur galna folk är! Men förbered dig att förlora det mesta av ditt hopp för mänskligheten.

5:30 em  
Anonymous m said...

du kan msn:a med mig :D jag borde plugga, men det finns ett ord som beskriver ämnet redovisning på ett exemplariskt sätt och det är inte fabulöst :D

7:14 em  
Blogger A. said...

Ida: Tack tack. Men det behöver du inte skicka. Men jag tar emot tipset och ser vad jag kan hitta i film och seriehyllan någonstans ;-)

Ninde: Tunn is. Jag är sjuk. Men visst lite orolig är jag för hur mycket som blivit lidande på jobbet. Men väldigt lite. Är ju inte direkt så jag suttit hemma och druckit folköl... Men som sagt. Tunn is...

Moi: Brukar vara där inne ibland. Varje gång dör en liten bit av mig samtidigt som jag inte kan låta bli att bli fascinerad. Nja, satsar nog på Serafims ide att ragga på nätet istället haha...

M: Utmärkt ide. Och nej, redovisning har väldigt lite med fabulöst att göra... :D

9:08 em  
Blogger A. said...

Och Dot: Nja, får väl ta mig ner till garnbutiken hehe... Behöver ju ett mönster också. ;-) Katterna avstår jag. Även om de säkert är jättesöta när de sover. Helt säker på att de är som sötast när de sover hos dig. (eller inte hos mig i alla fall hehe)

9:10 em  
Blogger Serafim said...

Hahaha! Medge... du är lite sugen på nätraggning. För övrigt ang hundtricket. DU kan fan inte vara rädd för en dvärgskäggare. jag skickar upp henne, lugnt. Hon står ut med korta promenader och gillar att sitta på parkbänkar och fika.

Hon har rosa halsband med glitter. Lovar det funkar.

Sen måste du var sjuk.. som nappar på mina ideér ;)

9:47 em  
Blogger A. said...

Ja, det var det roligaste förslaget hehe.

Och nog fan kan jag vara rädd för en dvärgskäggare. Ingen aning om vad det är men ser han i Sagan om Ringen framför mig :-)

9:58 em  
Blogger Serafim said...

Blir du rädd blir jag imponerad ;)

http://www.dvargschnauzer.se/om_dvargschnauzer/00rasfolder.html

Har en svart.. njuter om hon får chansen att ligga i soffan..

7:39 fm  
Anonymous m said...

bara att logga in då, a :D

8:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home