tisdag, april 24, 2007

Resan. Del två. Även känt som fredag.

Var var vi.
Malta ja.
Jag på Malta, ni andra i hemma i kalla Sverige.
Och jag hade just studsat upp ur sängen likt Rönnerdal. In mot duschen. Ni som vill ha fler detaljer får söka dem på annan väg men vi kan konstatera att det rummet jag hade, med balkong mot havet och solen har ett problem. Maltas vattenledningar är inte lika pålitliga på sjättevåningen som i Sverige.

Trycket i duschen är inge vidare. Jag joggar runt mellan strålarna och blir till slut blöt.
Tar mig in till Valetta från Sliema. Buss ca 5 minuter. Sätter mig givetvis på första bästa torg och äter frukost. Frukost är gott. Speciellt när man kan välja vad man vill att äta, sitter i solen och tittar på folk.



Sen fortsätter dagen med rundvandring i staden Valetta. Museer om Korsriddare och galna turkar som ville inte staden, en stad med mycket historia som skyddad av Stormästare Le Valette lyckas hålla stånd mot turkarna för alltid. Och korsriddarna segrade. Här börjar jag vackla i mitt val av drömyrke mellan sjörövare eller riddare. Just nu leder nog riddare lite. Tror jag skulle blivit en utmärkt riddare...

Film om Maltas histora, under 2:a världskrigen bombades ön sönder och samman men sega malteser stod emot.

Allt det här promeneraden runt i staden gjorde mig trött men stan var lite och jag hade sett mycket. Det började bli lunch/brunch tid dessutom så jag tog och beslöt mig för att ta mig tillbaka till torget... Men orkade jag gå?

Nej....

Häst och vagn med guide fick det bli...



Tillbaka på torget, en stor macka, en öl och sitta i solen. Ensam som jag var tittade jag runt på folk. Många människor som satt där. Efter ca 10 minuter är jag, tre engelsmän och en brasilianare involverade i en stor diskussion. Och helt plötsligt är jag full och klockan har blivit närmare middagstid i Sverige. Och även på Malta Ninde, det är ju ingen tidsskillnad du vet....


Vi bestämmer helt sonika att imorgon gemensamt utforska området St Julian för vidare öldrickning under morgondagen...

Kvällen avslutas med grillad svärdfisk, potatis, vin, öl och Irish Coffe med gotlänningar innan vi försvinner ner i St Julians nöjeskvarter. Slutar på en Salsaklubben Fuego innan A tillslut, lagom berusad av medelhavsklimat, höftrullningar, uteliv, söta tjejer och en hel del att dricka hamnar i en taxi som kör mig mina två kilometer hem...

Imorgon Mdina, Katakomber och öl med engelsmän...


A.

7 Comments:

Blogger Lill-Krizan said...

Nu ska du få höra:

Jag drömde om din resa i natt. Jag var också där. Mötte dig på stranden. Du hade mintgröna (what's up with us?!) badshorts på dig och såg ut som en exakt kopia av Paul Bettany, men du hävdade bestämt att du var mer lik Daniel Craig (vi har nog alla drömt om att vara James Bond någon gång, så jag klandrar dig inte).
Du berättade att du hade flugfiskat med min pappa för några år sen och vi drack öl tillsammans på kvällen alla tre.

Sen vaknade jag.

Kanske var lika bra det?

12:15 em  
Blogger A. said...

Det låter som en helt okej dröm. Och om sanningen ska fram så är jag nog mer lik Bettany än Craig...av de alternativen i alla fall, men hade givetvis hävdat motsatsen. :)
Fast badshortsen är blå...

4:07 em  
Blogger Ninde said...

Så café bilden ska tolkas som a's version av continental breakfast eller? :D

5:26 em  
Blogger A. said...

exakt så ska den tolkas:)

6:09 em  
Anonymous Anonym said...

Haha, vilken underbar läsning! Can't wait till fortsättningen, typ.

7:47 em  
Anonymous Anonym said...

"joggar runt mellan strålarna "
haha, du har Ordets Gåva, som det heter..

Reagerade också på "frukosten", hoppas bilden bara var en provokation? *ryser*

12:55 em  
Blogger A. said...

ida: Med ojämna mellanrum lovar jag att hålla dig underrättad...
Gina: Man var faktiskt tvungen att röra sig i duschen för att bli blöt... :)
Frukosten, ja jag åt inte sånt varje dag. Växlade med choklad-croassainter och någon slags vaniljkaka som var en lokal specialitet... ;)

11:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home