tisdag, maj 23, 2006

Teknikbluff..

Det sägs att vi lever i ett tekniksamhälle. Klart överdrivet har Le Blogg kommit fram till. De två viktigaste uppfinningarna saknas fortfarande.


Här är de 2 som A saknar. Mer än någonsin.

1. Man kan inte Teleportera sig någonstans än. De klarade det i Star Trek på 70-talet... Ska det vara så jävla svårt. Hur skönt som helst.

2. En Tankestyrd Fjärrkontroll. Man har precis lagt sig men händerna bakom huvudet och hittat något som går att se på TV. (läs Sit-com eller CSI). Då blir det reklam och man måste byta kanal. Alltså måste man ta ner händerna/handen och zappa lite. Alltså förstörs lugnet och den sköna positionen.

Om man kunde fjärrstyra fjärrkontrollen med tankar skulle det vara så mycket skönare.

Borde inte vara så svårt heller. Och är det det så är det dags för några sköna KTH-snubbar att ta tag i det. Vad gör FCZ-Tore till exempel? Borde ha tid över att kika på det här...

Om inte dessa uppfinningar kommer snart kommer Sverige halka efter och det vill vi inte.

A. Med utslitet zapp-finger...

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja! Det måste vara perfekt för Tore. Han verkar kunna klura ut det mesta! Jag köper en direkt!

11:08 fm  
Anonymous Anonym said...

Kan de inte fixa tankestyrd så borde nån form av blåsfunktion kunna funka. Jag menar, det finns ju folk som sköter hela sitt liv genom att blåsa sig fram (läs, köra permobil och så). En funktion som byter kanal när man andas lite tungt helt enkelt. Kanske lite jobbigt om kanalerna spinner iväg om man börjar hosta. Men det får man väl ta.

11:17 fm  
Blogger A. said...

Lite skeptisk till blåsfunktionen. Om man somnar så zappar man ju som fan.

Kanske en sån där grej som går på ljud. Som lampor man klappar händerna på att tända...?

12:13 em  
Anonymous Anonym said...

Röststyrning borde inte vara så långt borta. Eller varför inte en liten grejsimoja som man sätter på ett finger eller i handflatan där man kan byta kanal och ändra volym, så har man ju de viktigaste funktionerna i handen. Fast den måste vara fasligt smidig för att inte vara ivägen.

Vad sysslar de med där ute på KTH som inte gett oss dessa ytterst nödvändiga produkter ännu? Va??

12:48 em  
Blogger A. said...

Röststyrning! Fan det är ju klockrent. Dags att alla tekniker sätter igång. Det vore bra om den var klar till fotbolls-vm...

1:09 em  
Anonymous Anonym said...

A: det kanske skulle bli lite konstigt med fotboll-vm. Du skriker åt snubben i kostym (tränare eller vad det nu ska föreställa) som står vid planen att byta spelare och TVn tror att du vill byta kanal. :)

2:05 em  
Blogger A. said...

Hmm... det är sant. Men det vore ett steg framåt i utvecklingen i alla fall. Inte ska jag behöva vara sjukskriven pga utmattning i zapp-finger när allt jag vill är att ligga bekvämt med händerna bakom huvudet.

Lagom till fotbolls-vm vore det bra med en sån där Matilda Järndotter som Dr Snuggles hade. Som servar en lite...

2:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home