torsdag, februari 09, 2006

Snörök och snålblåst & galen junior...

Men trots det vågade man sig ut igår för en 90 minuters konditionsträning. Clark Kent, vad slog vi vad om gällande det där Cykelloppet?

Hur som helst, 90 minuters konditionsträning i snörök och snålblåst med några jävla juniorer som inte kan spela men springa som fan väcker ju framför allt två frågor.

Ett: (1)
Hur i helvete kan man utsätta sig för det frivilligt?? Är det så kul att senare i år jaga en liten boll. Och med vetskapen att en hel dag är förstörd om den inte rullar ens väg.

Nåja.

Man drar på sig ett norrländskt raff-set, följt av strumpor, byxor, polotröja, en t-shirt till, extra strumpor och en mössa.

Man ger sig, trots att man vet vad det handlar om iväg till träningen och tror på något sätt att man ska vara bättre tränad än förra året. Ibörjan känns allt bra för att mot slutet vändas tillbaka mot en. Blodsmak i munnen och en andning som är värre än en rosslande giraffs...

Då är då han kommer - Juniorjäveln som väger ca 55 kilo, springer lätt som en stenbock. Trippar fram på ett sätt som inte gillas av det äldre gardet. Till råga på allt så säger han då sina första ord på sen han kom till laget.

"... Det var ju inte så jobbigt?..."

Att han valde attt prata just då väckte ju inte samma stolthetskänsla som hos ett föräldrapar som just hör sin son/dotter säga sina första ord. *

Hade vi ** orkat hade vi svarat och hade vi kunnat röra oss snabbare än en ganska slö sköldpadda hade han fått stryk. Ingen bra ide att börja prata med de stora gossarna genom att håna dem. Aldrig sett en trots allt trevlig junne få så många arga blickar som då.

En kommentar som slog mig just då men som aldrig varit mer opassande måste ju vara "...Du kan börja springa..." För det kunde han ju och risken att vi skulle få tag på honom var ju minimal...


Nu till den viktigaste frågan som vi kallar två (2)

Finns det någon som ärligt tycker det är roligt att springa?? Hur kul har en maratonlöpare när han tränar?

Som fotbollsspelare, som jag med god vilja vill kalla mig, så finns det ju ett antal olika moment att träna. Som löpare ett. Att springa.


Och allt dettta genomfördes då i ett väder som påminde om snöstorm.

Ikväll ska jag boxas. Får säkert en smäll på näsan. :-(

A.

* Bara ett antagande då det sällan finns något så stolt som nyblivna föräldrar.
** De som inte väger 55 kilo och studsar fram som en impalaantilop