torsdag, december 21, 2006

Tomte by fear... eller jultips No 1.

Eftersom precis nada händer i A's liv så har jag inget att berätta.
Har inte ens något att bli upprörd över mer än att jag hört Tänd ett ljus och Tomas Ledin på radion inom samma timme.
Mår alltså lite illa idag. Kanske är julnervositet.

Igår skulle det julstädas i La Casa A. Det gjordes det inte. Jag sov. Exakt mellan halvsju och elva. Sen gick jag och la mig.

Så jag tänkte bjuda på några jultips.

A är en flitigt anlitat Tomte under julen (skulle ju vara konstigt om det var någon annan tid på året iofs). Ännu har inget barn avslöjat vem som är tomte. Trots åldrar upp till 12...

Och jag har min egen taktik.
Jag jobbar tyskt.
Alltså inte med korta läderbrallor och porrfilmsmustasch utan snarare åt det stränga och elaka hållet.

Som den lilla kaxiga 11-åringen som förklarade att han inte trodde på tomten utan sa att jag bara klätt ut mig. Svaret på ett sånt påhopp blev hårt.
Eftersom Tomten (A) kunde läsa så plockades det helt enkelt inte upp några julklappar ur säcken alls till honom under de första 10 minutrarna.
Bara till hans syskon och föräldrar.
Och farmor och farfar.

Sen.

När jag såg att killen fick lite tårar i ögonen tog jag fram en liten till honom. Och sen fick de andra en massa till. Sen fick han sina efter att jag frågat:

- Om du nu är så säker på att tomten inte finns, vem är jag då?
Han kunde inte komma på det och fick erkänna att han trodde på tomten inför alla.
Då såg han lite spak ut. Sen drack jag whisky med hans farfar och farsa.

A har även fått ett par småbarn att börja gråta som tomte. Men det var inte mitt fel att ungarna hängde i fönstret och att jag skulle till ett annat hus. Men de såg jävligt ledsna ut när tomten gick förbi.


Återkommer med fler bra jultips senare som vad man gör om föräldrarna väljer att gå och lägga sig och sova middag en/två timmar efter julmaten och man blir ensam med lillbrorsan i ett julpyntat vardagsrum.

A.

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fy fan vilka tomtetrauman man har sedan man var liten. Var skitskraj. Hade den där tyska tomten dykt upp hade jag nog fått men för livet. Men jag blev helt normal, vilken tur..

11:11 fm  
Blogger Ninde said...

Åh, får du tillbringa hela december på Blossas tomteträningsläger med? Lägga fotbollen åt sidan för att sparka med klappsäck och sjunga b-l-o...?

11:22 fm  
Blogger Ängeln said...

Underbart! Lite respekt ska väl barnen ha...

11:24 fm  
Blogger A. said...

Ida: Nja han är ganska snäll också. Men lite kul måste jag väl få ha? :-)

Ninde: Nepp, en naturlig fallenhet för det. Dessutom passar det ju utmärkt när det är off-season med fotbollen... Och du, tyska tomtar sjunger inte. Vi grymtar lite som max... ;-)

Los Angel: Håller med dig!

11:38 fm  
Blogger Peppe said...

Jag blir lite rädd själv.

I habe Sauerkraut in meine Lederhosen.

1:19 em  
Anonymous Anonym said...

Kan inte du vara tomten hos denna jul??? Sen kan jag bjukka på wirre efteråt...;)

1:24 em  
Blogger A. said...

Peppe: Precis såna uttryck som lockar fram det tyskaste hos tomten :-) Generellt kommer flickor undan lättare än killar ska vi ha klart för oss också... ;-)

C: Du har missat ett oss va? :-) Annars fattar jag inte, hehe. Tyvärr redan uppbokad, man måste vara ute i god tid och gamla "kunder" har företräde. :-)

1:58 em  
Blogger Kanalisera said...

Jag har tvingats vara tomte en gång i mitt liv. Det var fasansfullt. Jag glömde bort vad barnen hette och delade ut julklappar fel hela tiden, trots att det bara var två barn och trots att jag hade tränat innan. Sen fick jag chokladtryffel som var så smält att det fastnade i bomullsskägget som alltså följde med in i munnen och vidare ner i mage och tarmsystem. Aldrig mer.

2:29 em  
Blogger A. said...

Kanalisera: Du är rookie, jag hör det. Memorera aldrig vad barnen heter. Bättre trovärdighet att titta runt och läsa upp namnet... :-)

När det gäller chokladtryffel så rekommenderas ett intag under masken, ej igenom...

Du talar med en expert nu. :-)

3:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home