fredag, december 15, 2006

Tvillingdetektiverna feat Lillbrorsan...

Klockan är tre. Inte en chans att jag jobbar en minut till.

Istället så avhandlar vi Le Helg.

Ikväll. Tråkig jobbrelaterad fest med kollega. Jag tar bilen. Det kommer bli mat. Sprit. Öl. Och kollegor. För den här festen så passar jag på att ha en bra hårdag och känna mig på bra humör men den sortens humör som passar bättre med kompisar.

Imorgon. Fest. Utgång. Med kompisar. Jag tar inte bilen. Det blir sprit. Öl och kompisar. Till det här är jag osäker på min hårstatus. Alla vet att det är större sannolikhet att vinna 25000 i månaden i 25 år än att ha två bra hårdagar i rad. Mitt humör kommer vara den sortens som passar till kompisar. Även om jag faktiskt inte känner så många.

Gillar fester där man inte känner så många. Speciellt brukar jag alltid kunna hitta någon som är precis så där överpretantiös så att han (är alltid en han) inte fattar att man driver med honom...


Resten av lördagen kommer bestå av kaffe hos M&P, julklappsshopping med Le Twin. Stora dyra presenter ska införskaffas till Lillbrorsan.

Bara lillbrorsan kvar att köpa julklapp till.
Och kanske Le Twin. Tröjan jag köpt var så snygg att jag funderar på att ta den själv.

Köp en likadan kanske någon tänker?

Icke. De dagarna när A och Le Twin gick omkring och såg ut som Tvillingdeckarna är förbi. Dessutom var jag alltid den som fick något i rött och Le Twin i blått.
Apropå Tvillingdeckarna (Klas och Göran?) så är det lite roligt är att vår kompis hade klara drag av Hubert över sig...
Lite tänkare. Han tänkte dock sällan rätt.
Men tänkte försökte han.

Den mest klassiska julklappen A har fått fick han av Lillbrorsan. Som 14 åring, en doftgran till för bilar . I form av ett Djurgårdsmärke. Luktade bordell* inne på rummet bra länge och har sedan dess varit ett stående skämt bland sönerna i La Familia...

- Vad önskar du dig i julklapp då?
- Tja, en doftgran vore ju bra...

Mamma A gillar det inte alls utan blir tårögd och vill inte fira jul alls i det läget. Då får vi be om ursäkt. Just att be om ursäkt har hänt ett par gånger.



A. Utan doftgran.

* Jag vet givetvis inte. Det är ett talesätt. Ett modernare "liten tuva stjälper ofta stora lass". Typ.

5 Comments:

Blogger Ninde said...

Ha,ha måste varit både påfrestande och ascoolt att ha en tvilling. Är/var ni sådär jättelika varandra så ni alltid blev sammanblandade med? :)

4:18 em  
Blogger A. said...

Faktis aldrig påfrestande egentligen. Vi var och är bästa kompisar. Även om vi inte umgås så mycket.

Vi såg/ser ut som bröder så har nästintill aldrig blivit sammanblandade. Det är bra för det hade båda tagit som en förolämpning. Båda är ju "den lite snyggare brorsan" ;-)

4:36 em  
Blogger Ninde said...

Aha :)

4:52 em  
Anonymous Anonym said...

Haha, luktade bordell.. Var det inte det du var och nosade lite på när du var i landet i öst för ett tag sedan?

3:58 em  
Blogger A. said...

Det är då fan vad alla ska ha bra minne. Vi vart lurade i landet i öst... ;) Och så mycket nosande i nosandets nosigaste bemärkelse blev det inte ändå... ;)

5:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home