måndag, september 18, 2006

Alltid retar det någon

Efter ha läst en hel del bloggs idag måste Le Blogg bli politisk.

Förvånansvärt många Bloggare runt om i detta land som är upprörda över att det blir ett regeringsskifte. I am a bit surprised måste jag säga. Att jag blandar svenska och engelska är för att jag just såg en bild på Victoria Silvstedt.

Inte nog med att många är besvikna men så sjukt besvikna utan även helt säkra på vad som kommer att hända får mig att tänka i mer egoistiska banor. Ännu mer än de blå-ego-tankarna som redan finns här. Några av de som i princip nu vet när helvetet fryser kanske skulle kunna tipsa mig om vilken Lottorad som vinner i helgen?

Att Sverige har högre arbetslöshet än på någonsin, långa vårdköer, att tom småföretag måste öppna bolag utomlands som sköter försäljning för att överleva pga moms&skattelagar, att fler och fler inte har fullständiga betyg när de går ut ur skolan osv... Det är väl en sak.

Bara vi vet exakt vad vi får.
Och att det är som det alltid varit.
För förändring kan inte vara bra.

Men att ett helt gäng* sitter vid relativa nymodigheter som datorer, bredband och internet får mig ändå att undra hur det går ihop när man ser all förändring som negativ. Och vet att det blir sämre.

Borde ni inte skriva med gåspenna och spika upp teser på kyrkdörrar? Som det var förr.

Gladast över valförlusten? Göran P som kan bli storbonde på sitt fuskbygge i Sörmland. Men fallskärm och hela paketet.
Lika moraliskt förkastligt som Skandia. Eller hur.


A. Lätt raljerande.



* Uppenbarligen väldigt politiskt aktiva.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som jag precis skrev hos Alexandra så fascineras också jag av smutskastningen och den hårda retoriken. Vad hände med att man får tycka olika?

Ibland vinner man, ibland förlorar man. Svårare än så är det ju faktiskt inte. Och ett litet maktskifte är väl inte så farligt? Knappast världens undergång. Folk som går och röstar gör väl det i allmänhet med landets bästa för ögonen? Det gör i alla fall jag. Sen kan man ju ha olika åsikter om hur man når dit.

Värre i så fall är ju Sverigedemokraternas stora framgångar på många håll. Det är skrämmande på riktigt.

Well well...

6:32 em  
Anonymous Anonym said...

Meningslöst:
Okej, jag antar att jag måste skriva något betydelsefullt nu. Men det tänker jag inte göra. Jag ska bara skriva saker helt utan mening. Skriva skriva skriva. Nu ska jag tänka och skriva samtidigt. Det är det inte många som kan. Jag kan. Jag gör. Jag är bra. Men jag vet en som är bättre än mig, min kaktus. Den står här på fönsterbecket och ser sådär glad ut som bara kaktusar kan. Jag tror jag ska namnge den i detta nu. Den får heta Krutus. Ja, Krutus får det bli. Krutus den fantastiske. Jag tänker fortsätta skriva meningslösheter ett tag till. Vare sig ni vill eller inte. För jag bestämmer nu. Jag skriver. Och bestämmer. Imorn kanske någon annan bestämmer därför tar jag tillfället till akt. Jag bevakar mina intressen på så sätt. Nu är jag snart klar. Jag ska bara skriva "hejdå". Hejdå.

8:23 em  
Blogger Lisa said...

Nej men... inte är det väl FÖRÄNDRINGEN folk är arga på? Inte jag i alla fall. Jag välkomnar förändringen med öppna armar. Den behövs ju. Men jag röstade rött, så besviken är jag ändå.

7:23 fm  
Blogger A. said...

Moi: Jo, otroligt hårda ord och i mitt tycke rätt barnslig retorik på många ställen.

Sverigedemokratarna ja, se på Landskrona, läste någonstans att 51 % av de röstberättigade hade utländsk bakgrund. Gör det ännu mer läskigt då i princip varannan "svensk" röstat på dem...

Magnus: Okej. Vattna inte Krutus för mycket bara. :-)

Lisa:
Nja, till att börja med så avslutar jag med "lätt raljerande"
men faktiskt så är de vanligaste argumenten jag läst att allting kommer bli så dåligt nu. Att allt som är bra kommer raseras osv.

Faktiskt svårt att se det på något annat sätt än att all eventuell förändring ses negativ. Inte på alla håll så klart och visst får man vara besviken... Är väl naturligt.

Mer fascinerad av vissas ordval men man får väl utgå ifrån att de är politiskt aktiva för att arbeta hårt för att "undvika" situationer som dessa och "in the heat of the moment" skrivit dessa ord. Annars är det svårt att tolka på något annat sätt för mig...

8:36 fm  
Blogger Ninde said...

Jo förändring är läskigt, svårt. Trångsynthet finns på båda sidor, likaså människor med både fel och förtjänster. Folket har talat, dags för båda sidor att gilla läget resp. leva upp till sina löften.

12:43 em  
Blogger A. said...

Ninde: Du har rätt i det. Fel gör ni alla :-)

*Host*

vi menar jag....

4:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home