tisdag, november 28, 2006

Tips och funderingar...

Som en liten fortsättning på föregående inlägg och eventuella drömmar, lögnare eller inte så kan jag delge er lite information som kan vara användbar.

Enligt nyheterna igår så finns det fler kvinnor än män i Sverige. Inget nytt.
Så nu hade en geografisk undersökning gjorts.
Flest kvinnor finns det söderut i landet, alltså i Svea och Götaland. Och framförallt håller de till längs kusten och i storstädsregionerna där kvinnor är klart överrepresenterade.

Alltså borde det för er som är intresserade av diverse aktiviteter som inblandar mer än en kvinna vara av intresse att skumma ner längs kusten.
För dig John-Roger i Norrlands-inland. Tyvärr verkar det enligt undersökningen som att du får hoppas hitta en kvinna. Eller kanske två män...

Störst överrepresentation av kvinnor? Uppsala.
Vilket fick mig att bestämma var jag ska handla mina julklappar i år.



Samtidigt är det lite intressant att små hålor töms på kvinnor/tjejer medan männen/killarna blir kvar. Varför är det så?

- Är det så att kvinnor/tjejer lockas mer av storstadens ljus och tror livet är som det visas i Sex and the City?
- Är det så att män har lättare att vara nöjda med det de har?
- Kvinnor har fler drömmar att förverkliga?
- Eller helt enkelt att det är enklare för en man att få jobb på lokala orten medan det inte finns en endaste möjlighet för en kvinna att få ett ordentligt jobb där?

Någon anledning måste det finnas. Dessutom läste jag att män i större utsträckning flyttar tillbaka till sin hemort. Undantaget som bekräftar den reglen är Le Ex.

Men varför?
Beats me.


A.

6 Comments:

Blogger Ninde said...

Har också funderat på det. Tror ofta att det kan vara enklare att vara man än kvinna på många små orter. Förutsatt att du är älgjagande-hetero-Hjalle-med snus.För tjejer som vill göra karriär, träffa män utan LRF keps som inte recyklats via halva din umgängeskrets och få tillfälle att leva en lite glammigare tillvaro så finns det bara en sak- Storstaden. Fast jag saknar naturen och vissa av människorna.

4:13 em  
Blogger A. said...

Jo så kan det var men likväl borde det gå att vända på.

Varför vill män vara kvar på ett ställe där det i princip inte går att göra karriär. När din flickvän tidigare hängt med minst två av dina kompisar med LRF-keps och är ett tacksamt område att pika dig på likt bastuscenen i "Tomten är far till alla barnen" varje år under älgjakten...

4:18 em  
Blogger Ninde said...

Jamen då blir du ihop med Stina 15 år som tycker det är coolt med en kille med bil eftersom bussarna går så sporadiskt? ;)

Nja, allvarligt, tror killar har svårare att bryta upp från den "sociala tryggheten" med skotern, jakten, fisket, polarna. För att åka till stan och vara en nobody. Kräver ju en hel del att bygga upp en ny "social tillvaro", något som fler tjejer verkar ha lättare för.Vet en jätteduktig kille som skulle få jobb i Staden på en gång men tvekar av just det skälet.

4:35 em  
Blogger A. said...

Glömde helt bort Stina 15... Är det hon som blir gravid på studentnatten och gift & skild innan 25?

Nej då, jag har inga fördomar.. :-)

Du har nog rätt. Men sånt finns ju kvar? Kan bara tala för mig själv och det är nyttigt att "göra" lite utflykter där allt inte är som hemma...

Det konstiga är dock att viljan att testa sig själv på annan ort är så mycket starkare hos tjejer...

Förstår inte riktigt varför fortfarande..

4:50 em  
Blogger Peppe said...

Som representant för alla Nordens kvinnor kan jag avslöja att vi trivs bättre i stan.

(De av oss som ville vara med i Bonde Söker Fru har nu tagit sitt förnuft till fånga).

8:42 fm  
Blogger A. said...

Peppe: Visst är det så. Men det konstiga är ändå varför män inte trivs i stan i samma utsträckning...

Kanske är det ett arv efter att varit ute och jagat Mammut med spjut och grillat den över öppen eld grej... Men det känns konstigt. Eller så sjukt att det inte finns samma möjligheter för kvinnor på landet...

8:50 fm  

Skicka en kommentar

<< Home