torsdag, december 21, 2006

Jultips 2 Hur man slår ihjäl två timmar med en yngre bror

Vi fortsätter med A guidning till den perfekta julaftonen.

Som alla vet innebär familjehögtider att man alltid måste vara beredd på oväntade situationer. Som förra året när M & P väljer att sova middag i 1-1.5 timmar efter maten för att orka vänta in Le Twin med familj senare. Alltså blir jag fast med Lillbrorsan. Ni som läst här tidigare känner till den figuren. Inget ont om honom direkt. Men nja.

Alltså tips 2.

Hur man överlever ett oväntat frånfälle som lämnar dig med en snapsberusad yngre bror i vardagsrummet medan föräldrarna sover på övervåningen*

1. Se till att ha någon att håna som lyser med sin frånvaro. Det bäddar dessutom för att man slipper håna den personen senare. Vi spydde galla över M&P som lämnat småsönerna ensamma på julafton.
2. Se till att hålla den lilla berusning som finns. Farlig gräns. Sms:ande ska inte starta förrän senare. Lämplig dryck är det finaste pappa har som lillbrorsan (syrran) inte spätt ut med vatten.
3. Försök komma på vad den sämsta julklappen man fått genom tiderna är.
4. Ät av julgodiset. Gärna mycket.
5. Bäva tillsammans för vilken ljudnivå det kommer att bli när Le Twin med familj kommer. Säg gärna saker som "det är rätt skönt att det är lugnt nu"
Skrocka tillbaka i god tomtestil, "hehe, jo snart är det väl slut på lugnet"
6. Diskutera vad morsan egentligen skulle säga om man hade med sig en dam hem till hennes älskade stuga i fjällen... (vi lutar åt arvslös eller att det måste till ett snabbt frieri)

Avsluta med att titta på tv ett tag och fyll på med finsprit, diskutera gärna hur kul det skulle vara om ingen var kvar i huset när M&P kommer ner. Och då sitta utanför och skicka ett sms med texten

"... Ni var så tråkiga så vi gick på krogen..."**


A.


* Tror vi för vi fick ingen syster under september.
** Något som är uteslutet inom La Familia på julafton...

5 Comments:

Blogger Ninde said...

Huga, spontant middagssovande är ett tecken på att föräldraskapet blir allt äldre va? Och krogen är bannlyst hos oss med :)

3:49 em  
Blogger A. said...

Jo det är nog så :-) Sen ska vi ha klart för oss att det aldrig ska underskattas med en liten tupplur :-) Dock tar jag aldrig den när mamma och pappa är på besök!

Krogen finns inte på kartan. Tror den enda som skulle få med mig dit en julafton är Elisabeth Shue...

3:53 em  
Blogger Smiley said...

"Hur man överlever ett oväntat frånfälle som lämnar dig med en snapsberusad yngre bror i vardagsrummet medan föräldrarna sover på övervåningen"?

Hur JAG överlever ... med DIN yngre bror? Lätt =D Och inga nya släktingar i september =D

God Jul!

9:57 em  
Blogger Ängeln said...

HA HA Elisabeth Shue... leka på beachen eller?

11:23 em  
Blogger A. said...

Smiley :-)

Loa Angel: Elisabeth och jag hade kunnat rida, rita av varandra, bada i vattenfall eller dricka champagne i solen (som alla vet är farligt)

8:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Home