måndag, mars 05, 2007

Weekend Update

Le Helg är över. Många godbitar finnes att hämta. Som den om han som sov och vaknade som ett russin. Eller han som inte var med på något alls. Trots fotobevis.

Först tar vi helgens TV-recensioner.
Schlager. Görs det verkligen inte bättre musik i Sverige? Lite kredd till Jimmy Jansson dock. Kan inte vara lätt att uppträda samtidigt som man får ett epileptiskt anfall. Och helt ärligt, tror inte han är bättre utan det.

Jag höll på Elin Lantoo. Hon såg ut som en superhjältinna.

Om man nu är med i postkodlotteriet så behöver man inte berätta en historia om varje fråga. Vi bryr oss inte. Vi vill se svaret direkt och känna oss bättre än dig som sitter där. Skippa snick-snacket. Tävling är tävling.

TV-reklam. GO Red. Stöd forskning på kvinnans hjärta. Det stör mig. Varför inte forska på både män och kvinnors hjärtan. (Vilket jag redan förstår att det görs) Men aldrig i helvete att det gått att göra en reklam film för att skänka pengar till forskning om bara mäns hjärta utan att Gudrun kreverat och kallat alla män som skänkt pengar till det för potentiella mördare.

Sen helgens viktigaste fråga.

Om man är riktigt törstig. Som när man vaknar mitt i natten. Varför är det godaste man kan dricka vatten? Och varför är det vattnet så mycket godare om man dricker det ur kranen än ur glas?


A.

9 Comments:

Blogger Ninde said...

Därför att man traditionellt forskat främst på mäns hjärtan. Därför att tom labbråttor helst ska vara hanar (mindre hormoniella avikelser). Därför att kvinnor dör därför att 1) De själva inte fattat att kvinnor kan få hjärtinfarkt o åker in för sent. 2) För att vårdpersonal fortfarande nedprioriterar kvinnor med hjärtproblem. Låter dem vänta längre, ger dem propplösande i mindre utsträckning. Lägger dem på medicin istället för hjärtavd.
3) För att hjärtmedicinen pga att den utforskats på män inte alltid funkar bra på kvinnor. Som, har man nyligen upptäckt (sic) inte är en småväxt typ av män, utan en annan människosort som inte bara bryter ner alkohol annorlunda än män utan även läkemedel. Big surprise. Frågor på det? :)

10:01 fm  
Blogger Björnen said...

Tänkte svara på hjärt-frågan, men vågar inte nu när Ninde har pajat alla mina argument.
Återstår således endast att svara på vatten-frågan.
Fast jag kan inte svaret till den...

Du vinner följaktligen på walk over.

10:12 fm  
Blogger A. said...

Frågor på det. Massor egentligen. :-)

Den viktigaste kanske, är det så? Låter ju helt sjukt...

1&2: Varför då? Låter på 1:an sjukt dumt och på 2:an sjukt inkompetent.

3. Jag är antagligen naiv eller dåligt upplyst. Trodde i min enfald att man forskade på både män och kvinnor just eftersom de inte är likadana. Då är jag inte sur på reklamen längre. :-)

Men gillar ändå inte Gudrun.

10:13 fm  
Anonymous Anonym said...

Tyvärr har Ninde helt rätt. Och det gäller inte bara hjärtforskning...

10:19 fm  
Blogger A. said...

I rest my case. Låter ändå skumt och konstigt. Jag är glad jag är man/pojke.

10:24 fm  
Blogger Ninde said...

1,2: Så du menar att kvinnor är dumma och vårdpersonal inkompetenta? Hm.. ;) Nej, har nog mer att göra med att kvinnor (spec. unga)stämmer dåligt in på bilden vi matats med av hur en typisk hjärttpatientient brukade se ut. Lättare att tro att herr überviktig direktör på 55 år kan vara i riskzonen än en stressad ung tjej.. :(

3 Troligen både och. Du är ju man he he ;) Fast vi gillar dig ändå.

10:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Japp, Ninde har helt rätt. Man måste få bort synen på att det bara är den überviktiga direktörn på 55 som bara kan drabbas av hjärtinfarkt. Och det gäller alla, patienterna själva, läkarna, annan vårdpersonal samt de inom läkemedelsindustrin.
Vet inte riktigt varför man i större utsträckning kanske säger till en kvinna på 50 med lite ont i bröstet: "Det är bara ångest och stress, ta en Alvedon", medan en man i samma ålder får komma in direkt oavsett hur smärtan ser ut.
Men det är fel.

11:03 fm  
Blogger A. said...

Ninde: Ja, man kan ju vrida lite på det hur man vill tolka kommentaren att något låter sjukt dumt på 1:an... Var kanske inte den meningen jag var ute efter men ska inte säga att du har fel utan att vara säker ;-)

2:an. Om det är så så är det inkompetent.

3:an. Aj aj aj... Men säger inte att du har fel utan att veta säkert. ;-)

Ida: Låter inte bra. Litar på att du styr upp det nere i Jönköping pronto :-)

11:13 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tar tag i det på en gång, jajemänsan. Styr upp det direkt ;)

Jag träffade förresten högste sjukhusdirektörn för någon vecka sedan. Fast jag vågade inte presentera mig för i så fall hade han nog ba: Vem fan är du? Och då hade jag sagt: Det är jag som kommit för att ta ditt jobb, gubbjävel.
Men det gjorde jag inte, som sagt.

11:21 fm  

Skicka en kommentar

<< Home