måndag, oktober 23, 2006

A sammanfattar.

Helg.
Alltså två dagar ledigt.

Fredag. Tröttaste dagen på veckan. Och dessutom utan roliga kompisar i närheten. Eller utan kompisar alls. Alltså somnade A i soffan vid 19.00, vaknade till ett slag och fick se Snäckan sjunga ut sig ur Idol.
Måste vara jobbigt för en rocker att få lämna när det är rocktema.
Men å andra sidan ser han ut som Alven i Sagan om Ringen och han känns ju mest boyband så det gjorde inte så mycket.

Lördag. Panta burkar-dagen. Till tonerna av pantamera så grävde jag mig in i förrådet. Där hittades flaskor och burkar nog för att efter pant försörja en mindre stam på Nya Guinea i två år. Dessutom har jag inte på mycket länge känt mig så mycket som;

1- En 14-åring som får lite xtra pengar av mamma och pappa om han går och pantar
2- En utfattig student två dagar innan CSN pengarna kommer
3 - En blandning av alkolist och läskoman

Men men 485 kronor är inte att förakta.
Sen fyllde Le Twins sambo år. In i det längsta satt jag och hoppades att det lokala centrumet skulle vara öppet till sex en lördag. Hade ju en bra rabattkupong på MQ som skulle göra hennes present bra mycket billigare. Men inte.
Sen slog tidsoptimisten inom mig till.
Om man ska vara borta 18.00. Att då 17.45 försöka hinna med att tanka, åka 2.5 mil (ToR) handla en present och hinna i tid kändes inte alls omöjligt. Så det gjorde jag.
Lätt förvånade upptäckte jag att jag inte hann i tid.

För att kröna en perfekt lördag så gick jag senare över till några kompisar som drack öl. Fest trodde jag. Och då blev det ju ett naturligt slut på kvällen. Vi drack varsin öl och kollade på en filmklassiker som jag inte sett på länge.
Crocodile Dundee II.
Vilken skådespelarinsats.

Söndag. Vilodagen. Alltså sov jag till klockan 08.00. Vaknade klarvaken och var sur över att klockan inte var mer. Vädret lyste med sin frånvaro.
Eller solen i alla fall.
För väder var det ju.
Framåt eftermiddagen sprack både jag och himlen upp i ett leende. Något gult visade sig på himlen och efter använt mig av NE så kom jag fram till att det var den berömda solen som visade sig.

Vad drar man för slutsatser då? Jo att det funkar med en varm tröja och en skinnjacka om man ska se på fotboll. Efter ett spel som inte värmde men en Ålänning som verkar ha hittat formen så var allt ganska bra. Tills vädret återigen spelade mig ett spratt. Himlen öppnade sig och min skinnjacka blir aldrig mer vad den varit.

Bittert slut på en helg som inte hade gått till historien.

A.

7 Comments:

Blogger Ninde said...

Alven i Sagan om Ringen sa du? *ler Legolas saligt* Visste väl att det skulle straffa sig att bojkotta idol...

11:30 fm  
Blogger A. said...

Japp det sa jag. Samma spetsiga öron och Halmstaddialekt ;-)

Där Legolas som "specialkraft" hade att ha ett lätt och fint steg samt skjuta pilbåge som en gud har Snäckan valt att som sin specialegenskap att låta som havet om man trycker honom mot örat...

11:48 fm  
Blogger Ninde said...

Aha, tror nog jag håller mig till Legolas där, har fått utstå så mycket spott o spe för den böjelsen att jag liksom måste hålla fast vid den;) Kul att det inte bara är jag som känner mig skyldig när det ska pantas. Är därför ofta "snäll" och delegerar till yngre förmågor (syskonbarnen).

12:32 em  
Blogger Peppe said...

Åland är ju tekniskt sett en del av Finland. Och ibland måste man ha mellan-Crocodile Dundee II-helger för att tukta sig själv.

12:58 em  
Blogger A. said...

Ninde : Legolas är en stilig karl :-) Själv gillar jag dvärgen mer sen den otroligt roliga kommentaren "Nobody tosses a dwarf" i en film inspelad på Nya Zeeland.

Peppe: Visst är det så. Visste jag med. Igår var han poppis ålänningen/finnen :-)

Och när det gäller Crocodile Dundee. Inte vinner den några Oscars men underhållning är det :-)

1:01 em  
Anonymous Anonym said...

485 kr?! Du måste ju stått där och lassat i halva dagen.

2:00 em  
Blogger A. said...

Det var sjukt mycket :-)

tror det var ett år sen sist. Och så ett par fester på det. Blir en del flaskor och burkar...

2:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home