fredag, december 29, 2006

Update

A lever. Och lever ett gott semesterliv innehållande allt jag kan behöva. Typ. Saknar lite snö.

Detta blir en första uppdatering om vad som egentligen hänt. Vi börjar strax efter att Lillbrorsan fått Mamma att gråta på julafton, och att jag återigen lurat stackars barn som inte har en aning om vem tomten var.

Julmiddag. Mycket mat och som vanligt mer eller mindre mätt redan efter sillen. Nubbar och annat gott serverades dessutom. Julklappar fick jag vilket var ett tecken på att jag varit en snäll son i år med. Mesig nästan skulle man kunna säga med tanke på vad jag fick.
Men det lämnar vi åt andra att bedöma.

Juldagen begav Lillbrorsan och jag oss uppåt i landet för att åka skidor på den lilla snö som fanns. Resan påminde mycket om tidigare gånger vi har åkt någonstans tillsammans.

1. Han behöver snus
2. Han somnar.
3. Han vaknar.
4. Han klagar på radion.
Den här gången höll jag med honom.

Enda lösningen var en ljudbok. Vi skulle ha en ljudbok att lyssna på. Lillbrorsans ide. Att då tro att han ska betala den var dumt.

Vi köpte en ljudbok. Enligt de två viktigaste kriterierna. Vi skulle vilja höra den och den som läser ska ha en behaglig röst. Alltså försvann allt som tex Lasse Anrell och de med för grötig skånska.
Tomas Bolme. Och Madame Terror.

En ljudbok är 16 timmar.
16 timmar.
Som innebär att man måste lyssna dessutom. Vi hörde halva prologen. Sen sket vi i den. Sen somnade han igen. Och vaknade. Hungrig. Och sur. Han kan nämligen inte prata om han är hungrig så han höll käften. En munter resa :-)

Så vi åt. På 5 minuter satte han i sig en pizza och halva min hamburgare. Sen klagade han på att han hade ont i magen innan han puffade upp jackan som kudde och somnade med orden

"... jag blir alltid så trött när jag ätit..."

Men sov du så kör jag de 35 milen vi har kvar. Också.
Till slut kom vi fram och det ska jag berätta om någon annan gång. Bloggning passar bättre på betald arbetstid men bjuder på några aptitretare;

- Bastu vs varmvattenberedare
- Kändisraggning av Lillbrorsan
- Kompisens syrras pojkvän slår på stort.
- Efterfest med kommentaren - "...Vem tog med sig turisten..."
- Bitterhet i backen.

Det var exakt allt som jag hade att bjuda på nu. Nu ska jag ladda för nyårsafton och komma på bra nyårslöften... Jag klarade inte ett enda av mina förra året. I år tar jag lättare.

A.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ett av dina nyårslöften måste bli att forsätta blogga tills du blir 80 bast (efter det bryr jag mig inte för då är jag sannoligt död)
Gott Nytt ÅR!

8:15 em  
Anonymous Anonym said...

Ah. Livstecken. Skönt för min svårt bloggberoende själ. Gott nytt år på dig fine A. Hoppas 2007 blir lysande!

9:50 em  
Blogger A. said...

Tack detsamma Moi. Jag lever men tog lite semester ifrån mig själv också:)
Gina; Nja, tills jag blir 80 fortsätter jag nog inte men ett tag till i alla fall :) så länge jag tycker jag har viktiga saker att berätta...

11:52 fm  
Blogger Peppe said...

Halleluja, du e tillbaka. Som vi har saknat dej.

8:20 fm  
Blogger A. said...

Peppe: Jag är tillbaka. Utvilad och pigg som en mört... :-)

8:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home