torsdag, januari 31, 2008

Hm, jag börjar förstå...

I många år har jag varit tveksam. Hållt sjuksyrror högre. Kanske har det något med ålder att göra. Men för första gången nästan så satt jag i flygplanet och tänkte mer än en gång att;

"...jo, flygvärdinnor är rätt sexiga..."

Och dessutom är jag en nog lite svältfödd på komplimanger just nu. Annars tror jag inte att jag skulle reagerat som jag gjorde när en av flygvärdinnorna stötte till min axel så jag spillde ut min juice och hon sa, "...förlåt men det för att du är så bredaxlad..." och log. Helt plötsligt kom jag knappt ihåg att jag spillt ut juicen....


A's funderingar - Den lite mer desperata bloggen...


A.

Ps. Skällandet får ni höra om imorgon. Men jag är stolt över mig själv...

onsdag, januari 30, 2008

Fan fan fan...

Skulle kunna vara en liten bit med Thåström. Eller så kunde de vara de ord som i konstant och ström kom ut ur min mun under dagens squashmatch mot Le Twin.

Eller match och match. Hinner man förlora med 3-0, 3-0 i set på knappa 50 minuter är det inte mycket till match. Och eftersom jag bestitter den föga beundransvärda egenskapen av att vara en dålig vinnare tog han naturligtvis varje chans att håna mig.

Men kommentarer som "... gör du till dig med flit..." gillar jag inte. Så då fick han igen. Han råkade stå i vägen så jag lappade till honom med racketet allt vad jag hade över låren.
Nu skäms jag. Eller nej. Men det var lite onödigt för han har vid de tillfällen jag vunnit inte tagit till såna knep.

Imorgon är jag i Oslo.
Jag flyger Business Class. Det ni.
Det kommer bli en dag som går i skällandets tecken. Första mötet ska jag skälla på folk. Andra mötet kommer folk skälla på mig för att jag inte skällt i tid på de vid de första mötet.

Undrar om jag ska vara sakligt kall eller arg som ett bi. Jag är nog bättre på att vara sakligt kall rejält bitsk i kommentarer men det kan vara rätt befriande att rya i lite ordentligt.


Nej nu ska jag ringa och be brorsan om ursäkt tror jag. Han hade ett rejält märke.
Not my proudest moment.

A.

Stora problem...

Dagens diskussionsämne. Nätdejting.

Nästan så jag misstänker att Mamma A ringt kollegorna. Idag diskuterades det nämligen vid lunchen hur vi ska ska skaffa A en flickvän. Och ja, de sa vi. Vi är som en stor fin familj... Tydligen. Kanon, fler Lillbrorsor...

Men nu är det dags enligt kollegisarna.
Och vilka tips jag fått.
En av kollegorna hade många bra tips. Som tex:
Lägg upp flera profiler. "...jag körde på tre. En i kostym, en fritidsklädd och en där jag bara såg cool ut. Då fick man massor med brudar..."
"Enda problemet var att det blev så jävla dyrt"


Nästa tips från äldre frånskild man var.
"Telefonnummer på bankomatkvitton."
Men den strök vi för att den inte funkar. Eller att såna tjejer som gillar det vill vi inte ha.

Fler tips som dök upp var enklare.
Som photoshop. Ljuga om ålder. Fritidsintressen (ljug givetvis och skyll på skada om det kommer upp)

Så här enades mina kollegor om att min första mening ska vara...

"... Hej jag är en kille som gillar att städa, diska och speciellt badrum. Träffar gärna en tjej som inte vill göra sånt utan bara bli bortskämd". Och nej, jag är inte psyiskt störd" *
Jag vet inte om jag tror det är en vinnare.

Men jag har en vinnare när det är dags för det. En sjukt bra i bästa A-stil...
Precis som jag har hört några bra jävla genomtänkta inledningsrapporter. Lilla kollega C verkar vara en riktig rackare. (Han med tre konton på internet) "Jag höll på att dejta ihjäl mig"

Låter bra. För dö vill jag ju...

A.


* Kan ha att göra med att jag någongång sagt att jag inte har något emot att diska. Men va fan. Skum och lödder är skoj.

Mental & mantel....

Två viktiga ord.

Mental. Som i mental fjärrkontroll. Jag har nog gnällt om det förut men jag vill verkligen ha en "mental fjärrkontroll" som gör att jag kan ligga i strandposition* och titta på tv och då alltså byta kanal utan att trycka på en knapp. Bara tänka "zapp" så zappas det.
Och det hade varit utmärkt tex i lördags när jag kollade på Zorro. En av få i hela världen som kan bära upp en mantel. Han och kanske Joe Labero.

Annars känns det plagget lika ute som Bandana, Fanta Black Orange, Vira Blåtira, att åka på solsemester till Sverige eller Commodore 64. Eller Linda Rosing.

I övrigt så kan vi konstatera att idag släcktes gatlamporna på E4:an redn 07:47.

Det mina vänner betyder två saker.
1. Jag var på jobbet tidigt.
2. Vår. Vår. Vår.


A.

* Strandposition. Antingen som en strandad val lätt flämtande eller så rygg med händerna bekvämt knäppta bakom ryggen.

måndag, januari 28, 2008

För dåligt.

På McD med person jag känner. Känner rätt bra.

När vi ätit klart går dåren därifrån utan att ta brickan med sig. Jag säger åt personen att ta bort sin bricka. Med ett överlägset "Meh, det gör jag aldrig" går hon därifrån.
Som inget hänt.

Jag frågade givetvis varför men det var tydligen inte aktuellt att plocka bort efter sig. Det gör man ju inte på restaurang. Nehepp. Tydligen inte.

Sånt kan störa mig till vansinne. Men vad beror det på att man inte kan tänka sig att plocka bort sin bricka överhuvudtaget?
  • Är man för fin för sånt?
  • Slänger man sina grejer och låter dem ligga på golvet för någon annan att plocka upp om man sover över hos en kompis? Jag menar. På hotell så städar ju folk efter en.

Blir så trött på människor som inte ens kan uppföra sig halvhyfsat. Och ja, jag tar alltid bort min bricka på McD. Inte minst för att jag tycker det är värdelöst att få börja en gourmetmåltid med att städa efter någon annan.

Men vissa är väl för fina för det. Gissar att samma personer aldrig städat sitt rum, bäddat sin säng själv. Jag menar vill Mamma ha det fint hemma får väl hon se till det...

A.

lördag, januari 26, 2008

Livemusik

Europe live från Nalen. Perfekt för en småsliten A. Tackar CK för tipset.

Och det är alltid stort att få se hjältarna. Även om det bara är en webcast....

Me like.

Nu jävlar, Caaaaarrrrrrriiiiiiiiieeeeee.... carrie carrie carrie.... ;-)

A.


http://www.europetheband.com/liveshow/liveNalen.html

Ojdå...

Hmm.

Gårdagens umgänge med grabbsen som Ebba von Sydow skulle ha sagt resulterade i två saker. Den ena var att vi inte bara tog en efter-jobbet öl utan snarare en öltunna samt lite sprit och snabbare än Linda Rosing får fram Aftonbladets telefonnummer från sin speed-dial* lista så hade det förvandlats till en lååååång utekväll.
Och inte för att det är något fel i det.

Det andra är att vi trevliga gossar i gänget har hybris. Bakgrunden är att vi tippar varje vecka och ska tillsammans göra något roligt för pengarna sen. Vi räknar inga insatser utan bara vinster.

Igår kom det stora problemet upp. Vad gör vi när vi vinner 100 miljoner. Kommer den personen då vilja dela med de andra? Måste vi skriva ett kontrakt. Ska man få ta med flickvännen på en sån resa då? Hur länge ska vi vara borta.
Här någonstans bör ni kanske reagera. Jag skrev inte OM vi vinner utan NÄR. Så verklighetsfrånvända är vi.
Kontentan av det hela blev att vi ska skriva ett kontrakt om hur vi ska bete oss när supervinsten kommer. Det var oerhört viktigt kom vi fram till igår. Idag kändes det väl kanske inte akut...


Dagen roligaste. Kompis M's flickväns kommentar, han som bjöd flott igår och förmodligen har gjort av med ett mindre lands BNP på krogen igår, när hon fick höra hur mycket han gjort av med.

"... Säg att du skämtar M. Du sa ett par hundra till mig, din jävla dåre...."

Delad ekonomi. Kanon så länge du delar på någon annans del...
A.

fredag, januari 25, 2008

Le Helg..

Jag tar helg.

Nu ska helgen vikas åt efter-arbete-öl.... Uttryck som After work används inte. Sen så lite träning. Och lite tv. Och lite squash.

Och sen tar jag en sväng förbi Mamma A. Sen kanske inspirationen återvänt.
Men visst är det lite tröttsamt med martyrer som gnäller över bristande inspriation.
Fast jag fick lite av La Sandra idag. Inspriation alltså.

Men är hon helt rättvis i sina prognoser.


I övrigt kan man konstatera att jag, precis om The Brat är en gnällig jävel.
Förresten kan Texas Burger vara guds gåva till oss skräpmatister.


A.

Le Blogg sucks...

Om ni vart här på mitt lilla arbete idag hade ni fått höra A gå runt och sjunga på Friday I'm in love. Kanske världens bästa fredags-låt. Och ja, jag gör den rättvisa.

Men nu till det viktigare. Le Blogg might take a break. Jag hinner knappt skriva något. Inget av mina sista 63 inlägg har varit speciellt roliga.
Eller så ska jag byta inriktning.
Modeblogg?
Matblogg?
Träningsblogg?
Sportblogg?

Jag saknar massa saker just nu. Som skulle kunna borga i lite smålustigheter.
Som tex:

P3.
Linda Rosing.
Tomas Ledin. (fast snart vår och då dammar han av skinnbrallorna)
Koreaner.
Korkade kollegor.
Lillbrorsan verkar ha pengar.


Vi får se. Kanske en framtid som spydig kommenterare. Kan vara mitt break.


A.

torsdag, januari 24, 2008

Torsdag...

I'm back.

Dagens förslag. Om ni är hungriga och åker till McD. Och beställer mat. Se för fan till att ha plånboken med er...

A.

tisdag, januari 22, 2008

Tillbaks..

Le Kick-Off...

Vi har tydligen varit grymma och dragit in sjuka summor till firman under året. Min avdelning alltså. Grymma. Kom ihåg var ni hörde det förr. Vi har vart så bra att jag skulle kunna ha ett Von-Anka valv med pengar att simma i om allt var i mynt.

Sen så vart det fest. Och middag. Och tävlingar. Som tex musikfrågesporten.
Där A's lag vann. Ohotat. Helt ohotad. Och A kunde så mycket om musik att jag tom fick ett hedersomnämnade idag under förmiddagspasset.

Annars så är det lite löjligt att applådera över varje talare. Varje bra resultat. Varje gång någon sagt något i princip. Men så är det väl. Men lite sekt tycker jag.

Sen var det små oväntade inslag. Som massagepaus när man skulle massera sin bänkgrannes axlar. A lyckades nog ganska bra då den 40-åriga kvinnan utbrast.
"Åh, du gör mig knäsvag"
Hur jag reagerade? Jag blev bra generad. Men det stoppade inte där. Det blev en hel del dans. Och tro fan om inte samma kvinna ville dansa massor med A.
Men jag dansade med henne och hon såg salig ut. Bugga det kan jag. Och långsamma låtar. Men sen kom jag fram till att jag skulle passa mig för att bli gruppens konferensknullare så jag gick och la mig. Efter ha fyllemailat.

A.

söndag, januari 20, 2008

Nu slipper ni mig...

I ett par dagar. Eller till på onsdag.

Vi ska på konferens/Kick-off inför årets utmaningar. Inte illa va. Och förra årets resultat ska presenteras. Ska vi ta att vi åker egna bilar och inte buss som en pik?


Annars har helgen gått i må braandets tecken. Ingen alkohol. Ingen krog. Bara träning, vatten och en hamburgare. Samt en kaka på dagens planeringsmöte inför EM.

Rekommenderas dessutom. Armemuseum som var lördagens kulturaktivitet. Sjukt bra och hamnade på andra plats över de museum jag och The Brat har besökt. För övrigt är The Brat som en liten tjej. Aldrig vart med om ett sånt ältande i mitt liv. Fick helt sonika tala om att det var ett jävla gnäll. Sen skötte han sig.
Ett tag.

Lillbrorsan har inte ringt om pengar heller. Så sammantaget en bra helg.

Nu konferens och allt det innebär.

A.

torsdag, januari 17, 2008

Snart

dags att gå hem. Om jag orkar gå till bilen. Mkt tveksamt just nu. Jag fick parkera alldeles för långt bort...

Och imorgon kanske jag kan berätta roligheter för er ;-)


A.

Lite missnöjd...

Jag saknar att kunna lyssna på radio på jobbet. Jag missar massor med viktig P3 tid känner jag. Inte bra alls. Inte det minsta.

Hur ska jag kunna lösa det tro. Fan.


A.

Text-tv follows A.

För ett par dagar sen så hävdade jag att det var vår. Vad stod på TV4:s texttv igår.

Jo, "Nu är våren här"

Att journalister stjäl tycker jag är okej men säg vem som var först.

Annars är det en bra dag. Solen skiner, jag ska få tårta och göra något roligt ikväll. Då spelar det ingen roll att jag för andra gången i rad fick pisk av Le Twin i squash. Jag börjar misstänka att aset har tjuvtränat. Hur ärligt är det?


A.

onsdag, januari 16, 2008

Le Äntligen Hemma.

Igår kväll. Iklädde jag mig snickarbrallor. Tog av mig i bar överkropp. Hängde hammare i bältet. Drack cola-light i motljus och skulle sätta upp en hylla.
Sen ringde jag pappa.

Nå hur som helst. Vi står där och sliter med hyllaset som är för tungt för att hålla upp själv. Och försöker få hyllan att fästa på skruvarna.
Och nu till det viktiga.

Hur i helvete kan det vara så att alla hyllor, speglar etc ska byggas med de små "skårorna" som skruven ska passa in i och sen glida "upp" i? Inte nog med att hyllan ska sitta dikt an mot väggen. Passformen är millimeter krävande. Och sen ser man ingenting.

Det måste gå att göra en bättre lösning. Ett hål genom hyllan och sen en plupp som man sätter för skruvhuvudet?

Någon måste ju kunna lösa det här. Från och med nu ska jag och Pappa A inte skruva upp några mer hyllor innan detta är löst.


Martin Timell. Up yours. There's a new handyman in town*


A.

* Papp A.

Österrike-Schweiz hier Ich komme...

Japp.
Ich komme zu Alpenland!!

Första planeringsmötet för årets viktigaste vecka. Tror jag.

Min och diverse löst folks resa till Österrike/Schweiz och Fotbolls-EM.

På söndag ska det diskuteras ;

Husbilar.
Var egentligen EM spelas lite mer specifikt. Typ vilka städer.
Hur får vi tag på biljetter.
Vem ska vara maskot?
Vem får sova brevid snarkmaskinen M i husbilen?
Fotboll generellt.
Och kanske lite tjejer bara för sakens skull.


A.

måndag, januari 14, 2008

Helgens Lillbrorsan

Jo då. Han lever fortfarande. Och är precis lika oblyg som vanligt.

"...Tjeeeena brorsan, hur är läget??..." (lördag kväll och klart onykter)

Här vet jag vad som ska komma tror jag. Men icke.

"...har du köpt någon födelsedagspresent åt mig än?..." (Mer än en månad kvar)

Det hade jag inte. Eller har inte. Trots allt mer än en månad kvar.

"...skit i det, jag kan ta en 500-600 spänn i stället..." (inte mer, skönt. För så mycket har ju du lagt på din bror sammanlagt sen du föddes. Kommer ihåg när jag fick en wunderbaum i julklapp. Innan jag hade bil)

Jaha. Det var ju lite oväntat.

"...alltså, så jävla coolt. UFC gala i England. Vi har hittat skiiiitbilliga biljetter men behöver lite extra. Alltså once in a life time..." "...Har sms:at morsan om det med..." (Bra ide brorsan. Verkligen. )

Jaha. Blygt att bara begära pengarna. Och dessutom. Tydligen inte en lika bra ide på söndagen när jag ringde honom. Märkligt hur något som kändes så rätt kan bli så fel. Sen är det alltid kul att höra pappa A referera till Lillbrorsan som en ekonomisk idiot.

"...jaha, vi betalar. Och sen är han gul som en banan när han kommer hem. Och vi får pynta ännu mer..."

A.

Le Helg.

En snabb återblick av helgen som gick. Sammanfattas lättast så här.

Jag var hemma. Jag lekte med guddotter som är riktigt söt. Brås antagligen mest på sin gudfar. Sin roliga gudfar. Som bor i ett hus där man får göra roliga saker. Som att hoppa i sängen. Äta hur mycket kakor man vill. Rita med kritor. Och se på Heffaklumpar...

Sen på kvällen sällskapsspel med kompisar. Och som vanligt när det gäller allmänbildning vinner A lätt. Nästan skrämmande hur mycket onödigt jag kan tex. Men en fråga skrämde mig mer än de andra. När jag med ett triumferande leende talar om att Lars Wallin är den som syr klänningar åt Hovet så tittade de andra storögt på mig...

Och inte av beundran... :-)


Söndagen gick i moll. Jag vaknade tidigt tittade skadeglatt på den skidåkande köttbullen som återigen hittade en bortförklaring i att backen var dålig. Även denna gång glömde hon bort att de andra som var klart mycket bättre körde i samma backe.

Sen det tragiska. Inte Tito Beltran-tragiskt men nästan lika. Eller egentligen inte alls lika tragiskt som Tito Beltran men ändå. Dyngstryk i squash mot Le Twin.
Och det var lika oväntat som väntat att Linda Rosing inte kom in i riksdagen.

Och till råga på det. Avtalsskrivande är inte kul. Så nu kräver jag att ni skriver uppmuntrande kommentarer.

Det kan ni göra medan ni funderar på vad Lillbrorsan ringde om i helgen. Ni får gärna gissa. Och att bara be om pengar är för självklart. Det ger inga poäng...


A.

fredag, januari 11, 2008

Le Bortskämd

Ibland är jag stolt över mig själv. Ibland lite mer nöjd med mig själv. Som idag tex. Att jag lyckades övertala Mamma A att vara utan sin bil så jag kunde ha den när min är på service.

Och till allas glädje börjar Let's dance på tv idag. Åh så kul. Verkligen.

I övrigt kan jag konstatera att; Våren är på väg.
Bevisen?

  • Enligt kollegan som är tokallergisk så har någonslags växt börjat slå ut. Hon nyser.
  • Gatlamporna släcktes 08.22 idag.
  • Solen skiner.
  • Jag är exakt så blek som jag brukar vara i mars.
  • Det luktar lite ruttet ute.

Någon som behöver fler bevis?

A.

torsdag, januari 10, 2008

Äntligen

Antikrundan är tillbaka. Imorgon är det fredag och På spåret. TV när det är som bäst.


A.

Ps. Kommer man som kille undan med en nagelfil. Om man liksom inte berättar att man har en för någon. Min ena nagel är för kort för att klippas. Men lite skulle den behöva putsas. Och den som föreslår att bita på naglarna blockas för all framtid. Det äckligaste jag vet.

Le dag

Imorgon ska Le Bil in på service... Allt ska fixas och den ska bli hel igen.
Och ja, den lider av felet en trasig framlampa.

Och det betyder i sin tur att mamma måste åka kommunalt till jobbet eftersom jag inte kan åka kommunalt.

A.

onsdag, januari 09, 2008

Dagens citat

"...A, är du fortfarande ensam, ingen tjej? Hur kommer det sig?..."

På svaret nej fick jag det här tillbaka. Ska börja använda det.

"....Jo men du vet, kärlek är som snö. Man vet aldrig när den kommer..."

A.


Alltså är det nu officiellt inte bara min mamma som är orolig längre. Även en kollega som jag bara träffat en gång.

Kort natts färd mot lång färd...

Om man åker till en jourverkstad med en bil nog fan ska de kunna byta en lampa åt mig. Fan.

Igår gick jag och la mig klockan 22.00. Tidigt för att vara mig. Allt för att vara alert nog att åka till Jönköping klockan halv sex imorse. Och plocka upp en mindre straight kollega som klappade mig lite lätt på kinden på ett sätt som ingen utom mamma gjort när vi sågs.

Sen full fart ner mot Jerusalem. För ett sjukt lyckat möte. För att komma hem och inse att jag har glömt att handla mat. Så McD eller pizza?

Eller båda, pizza är nämligen en rätt som serveras bäst kall... Precis som coca-cola, sallad och glass. Jag gillar kall mat.

Imorgon kommer en utläggning om hur jag dessutom blev intvingad i en kram. Imorgon startar jag en facebook-grupp mot detta evinnerliga kramande. Men nu mat.


A.

tisdag, januari 08, 2008

Le Tisdag

Idag är det många på jobbet. Men inte lika många som på gymmet igår. Och märkligt nog gick hälften runt med smålappar som det stod vad de skulle göra för övningar. Misstänker att många fick nya gymkort och lovade stort på nyårsafton...

Sen att jag spöade brorsan i squash dessutom gjorde inte saken sämre. :-)


Nu snart utvecklingssamtal. Har jag inte haft sen det hette kvartsamtal och man tog mamma med sig och var lite rädd för att fröken skulle säga att jag pratade för mycket på lektionerna. *

Sen efter det direkt till jourverkstan med Le Bil. Måste byta lampor. Och nej, jag grejar det inte själv. Och xenonlampor ska man faktiskt inte pyssla med själv...

Och sen somna tidigt för att åka på roadtrip imorgon. Halva vägen med den feminninaste killen jag vet. Här skulle jag kunna dra en massa växelspaksskämt men det vore väl lite lågt?


A.


* Vilket jag naturligvis gjorde.

måndag, januari 07, 2008

Om...

Om om inte fanns så hade A under helgen inte råka;

- Tillsammans med alla kompisarna glömt 30-års jubilarens present.
- Tyckt det var en bra ide att dricka skallen i småbitar
- Dansa i otakt
- Reta en gammal kompis som skaffat page bara för att jävlas...
- Diskutera hockey med ett gammalt hockeyproffs*
- Sova med en strumpa på
- Försöka maila mitt i natten
- Somna i en taxi
- Råka baka bröd igen för att jag inte ville gå ut igår

Men om om inte fanns så hade jag inte haft lika kul.

Och förövrigt anser jag att Tito Beltran mycket väl kan göra slag i sitt hot...

http://www.expressen.se/nyheter/1.993223/jag-ska-branna-mitt-svenska-pass


A.

* Här ber jag till gud att jag inte sa något i stil med "jo, du Calle, vi är ett gäng som åker runt i Vasaparken och spelar hockey ibland. Är du sugen och har tid så..."

lördag, januari 05, 2008

Skridskor

A är ingen höjdare på att åka grillor. Men satan vad kul det är.

Och sen, på allvar är det ett underbetyg åt alla tv-kanaler i Sverige att På Spåret är det bästa som sänds år efter år. Ska det vara så svårt att komma på en bra programide? Som inte inkluderar Bimbos, ensamma mammor, Bönder eller en öde ö?

Nåja. Nu 30-års fest.

A.

fredag, januari 04, 2008

Le Lek & Helg...

Nu är det snart färdigjobbat för idag.

Det som helgen bär med sig är ikväll hockey på centralt placerat isbana med två lika barnsliga kompisar och sen kommer det följas av träning imorgon bitti och sen 30-års fest.

Så småttingar i parken, flytta på er så de gamla gubbarna kan få leka lite nu hehe....:-)

A.


Ps. Jag är han som bara sliter lite på lädret...

A sammanfattar och ser framåt.

Januari : Jag är bitter på mina kollegor men hoppas på nytt jobb. (Halvtrist månad)
Februari: Jag får ett nytt jobb. (Kul månad)
Mars: Jag är kvar på gamla jobbet men gör inte så mycket. (En jag bryr mig inte månad)
April: Jag är ledig stora delar av månaden. Och åker till Malta. (Kul månad)
Maj: Jag börjar på nytt jobb. (Jättekul månad)
Juni: Jag är konstant trött efter mycket nytt på nya jobbet och efter ha försökt springa Maraton. (Kul månad)
Juli: Jag får min semester inställd efter ha varit en vecka i Halmstad där jag hade sammanlagt 2 timmars uppehåll från regn. (Kul månad ändå)
Augusti: Jag fyller 31 och hoppar fallskärm. (Kul månad)
September: Jag jobbar mest hela tiden. (Okej månad)
Oktober: Fortfarande mycket jobb men jag lär mig mycket. (Kul månad)
November: Det är mörkt ute. Men jag gillar hösten. Lite mindre jobb (Okej månad)
December: Jobb, jobb, jobb, jul, Sälen, nyår. (Kul månad)

Ska vi sammanfatta det som ett bra år?


2008 då?

A's förutspår att detta kommer hända under året.
Jag får löneförhöjning.
Jag lär mig spanska.
Jag åker på semester långt bort till något ställe jag aldrig vart på förut.
Jag fortsätter gå lite för mycket på krogen.
Jag börjar spela fotboll och blir en av de bästa i laget.
Jag firar påsk i Härjedalen.
Jag får hångla minst en gång.
Jag dricker minst 7 hot shots under året.
Jag är toastmaster på 1 bröllop.
Jag börjar träna ordentligt och vågar bada på andra ställen än i vassen under Beach 2008.

Sen så får vi se. Trist att veta om allt i förväg.


A.

torsdag, januari 03, 2008

Le Bak

När man jobbar hemma hinner man med en hel del. Som tex att tvätta och baka samtidigt.

Nu nybakt bröd och Americana-soppa till middag.

Sen Le Gym. Magrutor senast i Mars är mitt mål.

A.

Le Turn

Halvvägs till jobbet idag efter att suttit i en "jag kan inte köra bil när det snöar men gör det ändå kö" vände jag om. Nu jobbar jag hemma.



Men helt ärligt vill jag nog helst åka pulka om jag ska vara ärlig. Gjorde det i Sälen. Inte snabbast (rätt feg) men oj vad stiligt jag åkte.

Så pulka någon?


A.

onsdag, januari 02, 2008

Snodd som tusan...

Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut?
Hoppade fallskärm, köpte en verkligen nybil.

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2008?
Håller dem inte men ska faktiskt försöka spara pengar och ha semester i år.

Fick någon i din närhet barn?
En jäkla massa. En pandemi.

Dog någon i din närhet?
Nope.

Vilka länder besökte du?
Malta.

Vad skulle du vilja ha 2008 som du saknade 2007?
Jag skulle vilja ha en tjej. Och semester.

Vilket datum från 2007 kommer du minnas, och varför?
26:e Augusti. 14 Februari. 17 Oktober. 10 December. Därför.


Vad var din största åstadkommelse?
Att jag bytte jobb från de små elaka varelserna som kommer jättelångt österifrån. Aldrig varit så glad sen McD öppnade i The Northern Hoods.


Vad var ditt största misslyckande?
Att jag inte tog mig runt Maraton, jo jag vet. Det händer inte skitmycket i A's liv...


Vems beteende förtjänade att firas?
Ganska mångas. Jag väljer mitt eget eftersom jag är en ganska så underbar person. Och dessutom snäll. Och glad. Jag tror det är ett bra val.


Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Linda Rosing. Alltid ledsen när jag läser om henne.

Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Tragiskt nog krogen eller taxi. På tredjeplats Lillbrorsan. Ni förstår varför jag inte åker på semester va?


Vad gjorde dig jätte, jätte, jätteexalterad?
Hörni, det är en barntillåten blogg det här, men det som gjort mig mest exalterad med kläder på är definitivt att hoppa fallskärm. Om man nu kan sätta likhetstecken mellan livrädd och exalterad.


Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2007?
Ingen alls. Absolut ingen alls. Inte ens nära. Kommer inte ens ihåg en endaste låt från förra året.


Bästa filmer 2007?
Vet verkligen inte. Gudfadern?

Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Skulle ha tränat mer, läst några böcker till, inte slutat spela fotboll och försöt komma över min stora förälskelse. McD....

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?

Slöat och hittat på undanflykter för att inte träna som tex

"...onödigt om jag går dit, då kanske någon annan som verkligen vill träna inte får plats..."


Favorit TV-program?
För många. Jag har inget liv och vill inte diskriminera något program genom att glömma det. Det sämsta är med Alcazar-bögen och Anna Book. Återigen 1o minuter jag aldrig kommer att få igen.


Vilken var den bästa boken du läste?
El Choco. Grym läs.
Annars så är Göran Perssons bok sjukt rolig. Men det vet nog inte författaren om....

Vad gjorde du på din födelsedag?
Hoppade fallskärm, drack drinkar och dansade i otakt hela natten. I den ordningen.


Hur skulle du beskriva din stil 2007?
Lagom läcker blandning av kostym, jeans och en och annan skjorta eller tröja. Tidlös är ett ord som slår mig.

Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Jag åt onyttigt och såg mycket på tv. Sen så duschar jag ofta också.

Vem saknar du?
Saknar nog ingen. Jag är bra på att ta hand om mig själv.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Någon av alla mina nya kollegor som jag verkligen gillar till skillnad från de förra asen...

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2007:
Du kan inte allt A. Och folk är inte så ärliga som de borde....

Lärde du dig något nytt under 2007?

Hur mycket jobbrelaterad som helst. Säkert en jävla massa till. Som jag inte kommer på nu.


Vad vill du lära dig under 2008?
Språk. Redan köpt en språk-cd till bilen. Fram till sommaren spanska. Sen franska.


Och ja den här listan är snodd. Men listor är till för att stjälas.

Sen kan jag inte förstå hur hälften av Sveriges befolkning måste för korta frasen "Gott nytt år" till "Gott nytt"! Vi pratar om 1 (ett) ord. Why?


A.

A är tillbaka.

Efter att ha firat jul. Nyår och kört bil i karavan hem från Sälen kan jag konstatera att:

Jul är trevligt
Lillbrorsan förlorade i sällskapsspel och blev rasande.
Jag hade varit snäll i år.
Det är inte kul att jobba.
Jag åker skidor som en gud.
Bilkö när man är trött är inge kul.

Men vi tar väl det som ni är mest intresserade av direkt. Parfesten plus A i Sälen.
De paren var väldigt icke-pariga. Så opariga att ena tjejen smällde till sin snubbe med en flatnäve i fejjan på nyårsafton. Killen sprang ut i skogen och grät. Hon grät. Kompisarna var upprörda. A brydde sig inte.

Eller lite brydde jag mig när de tyckte att jag skulle gå ut i skogen och leta efter en gråtande man. Det vägrade jag naturligtvis och tog en drink till.

Skönt att vara singel ibland? Skulle tro det...

A.