fredag, april 28, 2006

vad utstrålar A egentligen

För det kom under min promenad i köpcentrumet fram en söt tjej i min ålder med en godisskål. Hon bjöd mig och frågade om allt var bra.

Så jag sa ja*

Vad bra sa hon och gav mig ett visitkort.

"www.erektionsakuten.se

Tack för den.

Försökte stammande förklara att det är precis som med åkrar. Vissa saker mår bra av att ligga i träda ett tag. Efter det så växer det mycket bättre.


A. Som har känt sig manligare....

Ps. Kan det vara hon skickar alla spam-mail om "Enlarge your manhood" "Extend your size" osv? Hon som var så söt....


* Från vilken låt?

Den svenska avundsjukan...

Dagens lunch bestod av den sanslöst nyttiga kombinationen, bröd, ost och skinka. Pizza alltså. Men oj så gott.

Nu sitter jag dessutom och funderar på om jag ska ta tag i en massa och jobba eller om jag ta min eftermiddags kopp med Latte nu.

Besökte under lunchen ett större köpcentrum norr om Sthlm.

Hela centrumet var fyllt av....

Nakna män?
Nakna kvinnor?
Vänsterpartister? (Nej bara Lars Ohly)
Hundar med kläder?
Pilotglasögon inomhus?

Nope inget av det. Men tjockt med.....

Studenter. Såna där som är fulla, skräniga och har vita mössor på sig och inte ser ett enda problem i världen framför sig. Och nej med problem menar jag inte krig, svält och fågelinfluensa utan mer sånt som räkningar, jobb och tvättstugetider.

Hur som helst så hade några av dessa studenter bestämt sig för att vara sjukt fulla redan nu. Antagligen någon fest under uppsegling och allt jag kunde tänka var...

USCH!

....vad jag är avundsjuk. Tänk om jag fick byta med dem....

Fast de ser små ut, så ung kan jag omöjligt ha sett ut när jag tog studenten.


Fan.


A.Vill gå på studentskiva.

Fredag

Och totalt noll arbetslust. Dessutom regnar det och då framtonar diverse kontorsbyggnader och sjukhus ännu tråkigare och dystrare än vad de gör en solig dag.

Och tillråga på det så faller hela min planering. Jag skulle ju jobba på solbrännan i fejjan* på en bänk i en park i en förort under lunchen. Känns inte alls lika lockande längre.

Igår var det lugnt på kontoret. Idag är alla tillbaka. Inte lika roligt. Varken Kollega 1 eller 2 har gjort något dumt. Även om jag hittade 2:an utanför porten imorse igen.

Larmet är inte farligt!!!**

Tur att det kom en leverans med wienerbröd i alla fall. Hur många kan man äta innan man bör börja skämmas? Har nog passerat den gränsen ändå iofs...


A. Med klara liknelser med Skumberg...


* Har en sån där schysst solbränna från skidåkning som gör att jag är rätt brun i ansiktet och likblek på halsen...

** Kan det ha att göra med att hon glömde larma, glömde fönstret öppet och vi hade inbrott? Hmm...

Förresten

Vilken är låten som Adam och Gry spelar varje dag i Äntligen Morgon??

"...Anna är en bot..." ?

Fasshunter?

Säger som McD.
Lovin it...

Den är tom veckans låt!

A.

Bytesförslag

A har ett förslag efter ha läst om en kille i Kanada (?) som började byta en penna mot något och slutade med att ha bytt till sig en kåk.

A Byter;

Ett säsongskort till ett blivande superetta-lag som spelar i blå-blå tröjor och något märkligt sätt kallar sig svenska mästare.

Då så, i kommentarfälten tar bytesobjekt emot. Ta inte i så ni spricker bara.*

Är det någon som kan föreslå en annan hobby än fotboll tas förslag gärna emot. Gärna något som man inte kan bli besviken på.

För er som har följt min inhandlade citrons öden här kan jag meddela att jag igår använde den. Och nej, ingen smoothie, inget tequila-race, inget pressande i håret utan skivade upp den och la den i en kanna med vatten. Sen slängde jag resten. Fick dessutom en kärna i vattnet. Det var äckligt.


A idag på jakt efter en ny sysselsättning.


* Obs A tar inte emot några klagomål på den depression som kan medfölja säsongskortet.

torsdag, april 27, 2006

Valborgstankar

Snart är det valborgsmässoafton. Det är inte riktigt samma sak längre, man har ju en del sjukt bra minnen från sina tidigare valborgsmässoaftnar.

Och några som man i princip inte kommer ihåg men som vänliga kompisar gärna återberättar för en. Men de var nog bra de med...

Sitter nu och funderar på vad jag ska göra då min inbjudan till Kungens 60-års fest verkar ha försvunnit med posten. Trist, kommer ihåg när jag var brevbärare*. Då kom posten fram. Jämt.


Nåja, skulle ju ändå gått mest för hans skull om inbjudan kommit fram...


Nu har jag strukturerat upp mina val. Mina valborgsmässoaftonsval står mellan;

1. Kasta stenkulor i brasan, lyssna på smällen och kanske om man har tur och brasan brinner ner fort hoppa i askan... Har man tur kanske smälla av några 1-öres också. Har man riktig tur står det en brandbil i närheten dessutom.

2. Dricka en massa folköl på en äng/avskild plats och springa när polisen kommer dit. Tugga en massa tuggummi och vara hemma klockan 01.00. Folkölen bärs givetvis i en plastkasse.

3. Stå lungt vid en brasa och titta på elden. Nynna lite försiktigt med till "...Vintern rasat ut bland..." Gå hem och ta en whiskey och sitta på uteplatsen och se sommaren närma sig. Skrocka lite för mig själv om att "..Sverige på våren med de ljusa nätterna är ju bara härligt..."

4. Ta steget fullt ut och dra på mig min gamla studentmössa, vara lite lagom överförfriskad och stapla iväg till närmaste brasa och sjunga med för fulla muggar i "...vintern rasat ut bland våra..."

5. Handla potatis, göra potatistryck på lakan hela kvällen och ge mig ut och demonstrera mot allt som anses värt att demonstrera mot bara för sakens skull.


Fan vad mycket enklare allt var när man ansåg att alternativ 1 var överlägset roligast. Och dessutom sjukt spännande. Nu tror alla att det stora problemet är att jag är för gammal för se det roliga i det.

Helt fel.

Problemet är snarare att jag har fått en grym respekt för eld och brasor. Plus att jag bränner mig lätt om något är varmt. Alltså vet jag inte om jag vågar och det skulle ju vara höjden av förnedring att inte våga hoppa i askan som lite lätt överårig för det.

Inte bra.


A. Med en valborgsmässovalsedel tjockare än Göran P.


* Kan ha varit tidernas snabbaste brevbärare. Gustav Svensson släng dig i väggen.

Days of our Lives...

A kommer den här morgonen gående med tunga steg till jobbet. Inte nog med att det blev torsk i matchen men dessutom var jag tvungen att tanka innan jobbet.

Få saker gör mig så ledsen som att tanka på morgonen. Eller egentligen är det tre saker som gör mig rakt in i själen ledsen över att tanka på morgonen.

1. Det är dyrt.
2. Jag måste gå upp tidigare
3. Är oftast lite förkyld på morgonen så jag känner inte lukten av bensinstation. Bensinstationer luktar sjukt gott.

Vill givetvis inte framstå som en thinner-sniffande pundare men redan i unga år fick A's föräldrar order om att absolut väcka mig så fort de skulle tanka.* Speciellt på bensinstationer i Tyskland på bilsemestrar.

Tyskland har de bäst bensinstationerna. End of discussion.

Idag är dessutom A ensam tillsammans med Kollega 2 på jobbet. Alla andra är borta. Jävligt skönt. Kostymen av direkt. På med jeansen och en piketröja. Finns det något jobb som har sånt som "dresscode" och nej jag vill inte jobba på en bensinstation.

Kollega 2 har redan förgyllt min dag.

- Hon stod utanför jobbet och väntade på A imorse. Hon vågar inte stänga av larmet själv.
- Hon är lite mörkrädd och vill inte gå in ensam
- Hon har kastat en flaska Ananas-juice i golvet


Nu ska jag äta kakor. Har dessutom redan fått mer gjort idag än vad jag brukar med alla kollegorna här på kontoret.

Kanske ett argument för att få jobba hemma. Fast då skulle jag förmodligen lyckas bli beroende av Days of our lives eller något liknande. Har aldrig vart helt fast i någon såpa så det lockar det med...


A. Er bensinstationsexpert

PS. Kan ha gjort ett antal rankinglistor över min favvo bensinstationer t.o.m
* Lille A hade som vana att somna så fort han satte sig i en bil.

Lång resan hem

Det blev en sån där lång och tråkig resa hem igår. Inge roligt alls. A misstänker att ni inte höll tummarna tillräckligt hårt....

A. En förlorare

onsdag, april 26, 2006

A är nervös, Eller Första gången för sista gången?

Nu är det dags. A har siktet inställt mot kvällen. Redan vid 18.30 ska vi ses.

Just nu är det så där lite nervöst, man vet inte riktigt hur det ska gå? Som man vill , bättre eller hemska tanke sämre.

Det är lite märkligt. Man är 29 år. Men ändå blir man nervös. Man är ju den man är och kan det man kan liksom.

Men inte då, A tänker igenom i förväg hur han ska göra. Bete sig. Saker som vore bra, saker som vore olämpliga. Hur många gånger har man gjort det här egentligen? Massor. Men det blir nästan värre ju äldre man blir. Känns som man har mer att förlora nu....

Numer tänker man ju att det kan vara sista gången man gör det här.

Det gjorde man inte förr.

Ålderstecken? Antagligen.


Men vissa saker kommer nog ändå alltid kännas i maggropen lite grann. Men jag tror man ska vara lite nervös, A skärper sig då och gör bättre ifrån sig. Man blir liksom mer koncentrerad på att göra sitt bästa. Och man vill ju visa sig från sin bästa sida.

Sen, eller i alla fall jag tänker ju på hur man kan göra i olika situationer som kan uppstå. Lika bra att vara förberedd. Men inte för mycket då funderar man bara en massa. Men det ska nog gå bra. Hoppas verkligen det. Har faktiskt stora förhoppningar. Allt har känts så bra hittills. Finns inget som är så jobbigt som vägen hem annars....


Okej då, egentligen är jag sjukt nervös.


Blir alltid det. Samma sak varje gång men nu var det riktigt länge sen så det känns som om man inte riktigt vet var man står.

Men vi håller tummarna som tusan. Kräver att Le Bloggs läsare gör det samma för A's skull!

A lovar att vara på ett skimrande humör resten av veckan om allt går som han hoppas. Men samtidigt känner jag att man ska kanske inte hoppas för mycket.

Vi får se....





Vad jag pratar om? Självklart seriepremiären ikväll....



A. Med bortamatch inom räckhåll

Att bli väckt på det bästa av alla bra sätt....

Skjutsningen av kollega tar nya rekord.

I morse, i arla morgonstund när A ligger fridfullt och sover sin skönhetssömn ringer mobilen. Okänt nummer. A svarar med mer gröt i halsen än en förkyld skåning och får fram något som påminner om hans namn följt av ett "hallå"

- Hej, fål jag åka med dig idag?

- Öh... Vem är det?

- Det äl Kollega 1.

- Ja, det kan du väl göra, vad är klockan?

- Den äl snalt kvalt i sju. Sovel du?

- Mmmm, hämtar dig vid 7.40... okej.

- Bla, tack!


Vad får människor att tro att de kan ringa till folk vilken tid som helst för att be om skjuts?

Av principskäl har jag inget emot att låta någon alls åka med. Har t.o.m en liten dröm om att någongång få plocka upp två söta lifterskor som av ren tacksamhet blir kära i mig. Men det var ett litet sidospår.


Ni som har läst här tidigare kanske kommer ihåg att jag någongång ondgjort mig över att åka kommunalt. Nya problem med de kommunala kommunikationerna uppstod i morse dessutom.

Vet ni hur förbannad en busschaufför kan bli om man bara råkar parkera bakom hans buss-kollega och framför honom?

Nått så in i helvete rent ut sagt!

De gester som han gjorde ner mot min lilla bil och mig vägrar jag återge men tror inte han bjuder mig på sitt födelsedagskalas. Blev väl inte bättre av att han inte kom in på hållplatsen och jag inte kom ut för att jag stod för nära bussen framför och han för nära bakom. Man kan säga att jag orskade en liten trafikstockning. Det var första gången. Det blev det inte ens när jag körde i diket. Då stannade ingen och hjälpte mig. Nu stanna alla....


A. Er trafikmarodör som ligger minus på sin skönhetssömn...

tisdag, april 25, 2006

Vid dagens slut med A.

Vi har nu kommit till den tidpunkten på dagen då A anser att han ska dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser under dagen.

A konstaterar att;

- Om någon, vi kan kalla henne Kollega 1:s namnteckning står på en felaktig beställning, kan vi snabbt konstatera att kollega 1 inte har gjort den. Förmodligen har Kollega 2 förfalskat den.

"...det skulle inte fölvåna mig alls..."

- A har fram tills nu trott att det är onsdag i dag. Inte lika kul.

- Att det inte spelats en enda bra låt på radion idag heller. Måste nog byta radiokanal. Men till vilken. Hmm...

- Att A efter ca 4 månader som ägare av Le Blogg lyckats göra en liten ändring för kommentarerna. *

- Att A nu vet vad han kan göra med sin citron. Sista tipset. Enligt säker källa. Lillbrorsan. "kläm ut den i håret så ser du blondare ut."**

- Med lite mer mod skulle A ha en klädstil som skulle betecknas Alexander Bard meets Axl Rose. Men det kommer inte att hända. Får väl säkert inte vara med på elitlistan heller. Fan.


Var i ligger då sensmoralen i det här?

Förmodligen i att om du inte är vaksam kommer någon av kollegorna dra av en lapp för mycket på almenackan. Sensmoralen är således. A, fortsätt som vanligt och lita inte på nån, prata inte med nån och se alla som potentiella almenackskonspiratörer på jobbet.


A.

* Ganska snabbt för en som av sin dataingenjör till far begåvads med smeknamnet Ctrl+Alt+Delete

** Som att jag inte verkar korkad nog, och hur fan vet han sånt?

En comeback som får det mesta att blekna...

Ska man verkligen behöva se en vuxen man springa ner för en backe vid sidan av gång vägen för att lätta lite på trycket? I full fart dessutom.

Ska A behöva se det på sin lunchpromenad?

Jag tycker inte det. Dessutom är jag fascinerad av folk som kan bli så kissnödiga att de helt enkelt inte kan hålla sig lite till. Är ju inte så att man helt plötsligt blir så sjukt kissnödig att man inte kan värja sig. Dessutom ca 3 minuter från ett litet köpcenter där det finns toaletter.

Dags att återuppliva en gammal klassiker i dag.

Dagens Lunch is back.*

Dagens lunch - Kycklingspett med ugnsstekta grönsaker på spett de med. Betyg? AAAA av 5 möjliga.


Inte en bra låt på radion idag. Än. Väntar med spänning. Det gjordes bättre musik när jag var ung.
Just nu?
BWO med Sveriges kanske coolaste människa. Alexander Bard. Hur cool som helst. Borde nog börja med shorts jag med. Kanske inte assnyggt i kombintion med kavaj och slips men det är nog en vanesak.

A. - Er grillmästare




* Med andra ord har A lagat något det är i hans värld värt att skryta eller försöka imponera med...

Förslag

På vad jag ska göra med min konstig inhandlade citron?


A.

Stilla, sjukt fantastiskt blickstilla....

Verkar som Le Blogg bestämt sig för att fungera idag. Igår verkade den vara i samma skicka som dess ägare var i söndags.

Inte riktigt topptrim med andra ord

Till helgen ryktas det om fester med The Brat och CK bland andra glada gamänger. Alla som ser en kille krypa hem förmodligen iklädd rock och halsduk* med ett vid den tiden lite rufsigt backslick kan säga hej till The Brat.

Hur kan man få ont i axeln av att sova?

Då jag under hela söndagen tränade på att bli "street performer" så har jag ju svårt att se hur jag ska kunnat skada mig. Känns märkligt.

Efter att ha testat en del olika streetperfomances under förmiddagen i söndags som, jonglera**, läsa poesi, mima, så fastnade jag för den i Sverige ganska bortglömda konsten att hålla sig helt stilla.

Jag lovar att jag inte rörde mig under minst ett par timmar. Inte ens ett öga öppnades...

Till helgen kommer jag synas exakt lika stilla med en folksamling runt mig i en park nära dig.


A. Sveriges kanske mest lovande streetperformance artist.


* Kläder som numer verkar ha växt fast på honom :-) Allt för att smälta in på Stureplan.

** Jonglering är ju ganska enkelt men då måste man egentligen vara utklädd till clown och clowner ÄR inte roliga. Inte ens Manne.

måndag, april 24, 2006

Le Blogg

Bråkar något fruktansvärt med A idag.

Men det är sol i alla fall.


A

Bakishandla - Bra ide?

Är det en bra ide att handla bakis? Har sett och läst att man inte ska handla mat hungrig i diverse "Gå-ner i vikt tips"...

Har ett annat tips som bör tas upp.

Handla aldrig aldrig aldrig bakis.

Det blir inte bra.

Du vet aldrig vad du kommer hem med. Eller ännu värre. Handla inte vid 11-snåret en söndag när tom kan vara småfull fortfarande.

Resultatet av att jag var tvungen att handla schampo och tandkräm:

2 liter Coca Cola
3 Vaniljmunkar
1 påse "påskägg"
1 flaska iste
1 påse chips
1 Micropizza
1 Expressen
1 Paket bacon
1 Citron*

För att sen åka till McD och handla mat. Och äta framför "Supersize me" som är en äcklig film. Speciellt när man äter McD mat samtidigt.

Om jag fick tag på schampo eller tandkräm? Nepp. Slutade med en uppklippt tandkrämstub och hoppande på schampoflaskan för att få ut det sista...


A. Er personal shopper

*Ingen aning varför jag köpte en citron... har verkligen klurat på det.

fredag, april 21, 2006

Stöld och tjuveri

Måste bara sno en av lillbrorsans favoriter. Men den är så bra så jag kan inte låta bli...

Dr Alban svarar på vad som är synd för honom

"... jo det är när något inte blir som man hoppats..."


Nu är det full fart mot Le Helg...


A. Er däckbytare i solskenet!

Fast ju mer klockan blir

Desto yngre känner jag mig...

Har tom hittat en låt som får mig glad. Och den är den första låt som får utmärkelsen dagens låt två gånger.

Thunder in my heart - Meck

Det är musik man blir lite glad av.


A. Er man på dansgolvet

Ålderstecken

Börjar jag bli sjukt gammal?

Har några saker som faktiskt bevisar det eller i alla fall talar för det.

1. Jag är numer otroligt ljudkänslig. Lågt på tv:n, lågt på stereon, jobbigt när man måste överrösta någonting för att kunna prata. *

2. Jag är trött på fredagar. Sitter faktiskt gärna hemma en hel helg utan att springa runt som en dåre och hitta på saker.

3. Tycker det är trevligt att få besök/besöka någon och bara ta en kopp kaffe.

4. Orkar inte festa en fredag-lördag på en helg längre.

Men det stör mig inte så mycket. Så förmodligen ingen 30-års kris under uppsegling fast det kan ju bero på andra orsaker.

Tex att jag;
- Har verkligen inte råd att köpa en sportbil,
- ta motorcykel kort
- Tycker 18-åriga tjejer är för unga...
- Inte passar i tighta jeans...
- eller har ens en tanke på att börja klä mig i det senaste modet och hänga på Stureplan. Det får The Brat sköta...

Men!

Nu till det som stör mig mest och är ett tydligt tecken på att man börjar bli gammal. Jag hör mig själv citera min pappa. Papa A som han även kallas. Han har sedan A och Le Twin var mycket små Le Twins sagt;

"... att det inte görs någon bra musik längre. Allt bra gjordes på hans tid. Nu låter allt likadant..."

Bröderna Brothers har alla tre skrattat åt honom och sagt att han är gammal. Men...

Idag speciellt är jag där.

Då jag sitter framför radion hela dagarna** har jag kommit fram till att idag har jag förmodligen hört ca 10 låtar i timmen sen klockan 07.30... det blir just nu ca 55-60 låtar idag. Jag kommer inte ihåg en enda låt. Inte en enda låt har fastnat så pass att jag kan säga att den har jag hört.


Nu till det ännu mer skrämmande. Varför görs det inga glada låtar längre? Jag vill höra en glad låt som piggar upp mig. Görs det inte väldigt mycket sorgsen musik idag? Är folk så jävla sorgsna av sig. Sitter och försöker komma på en glad låt som är ny men kommer inte på någon alls.

Eller så är jag bara kass på att komma ihåg låtar. Gammal börjar jag bli i alla fall för ALLT LÅTER LIKADANT, MAN HAR HÖRT ALLT INNAN...


Aha, Timbuktu på radion. Han är ju lite pigg i alla fall...


A. Idag en mycket gammal man...


PS. Nästa vecka ska jag ringa in till Fredagsflörten i Krister i P3. Alla tjejer låter så glada och söta... :-)

* A gillar nämligen att prata. Gärna mest av alla. Och oavbrutet. Annars avbryter jag någon....
** Undanber mig roliga kommentarer som undrar om jag sitter framför radion och stirrar på den. Inga roliga Gbg vitsar alltså. :-)

Olika uppfattningar...

Igår kom kollegan in och frågade om vi kunde äta lunch tillsammans idag. Det är en pina att äta med henne.

Varför?

Hon tuggar nämligen med öppen mun och smaskar. Det är inget litet sött ljud utan ett rejält smaskande som får mig att tappa matlusten. Att hon dessutom konstant har läppstift på tänderna hjälper inte heller. Hon ser ut som hon har slitit ett rått stycke kött i bitar med käkarna...

Nu förstår ni...

Förmiddagen har alltså vart fylld med panik inför en lunch tillsammans med Le Femme Carnivore...

Nu kommer hon in och ber om ursäkt. Hon har visst dubbelbokat sig och vill ta lunchen nästa vecka istället. Jag ler mitt standardleende, (rätt inställsamt) och säger...

Nej, vad tråkigt, men det finns ju fler chanser...

Jag är så falsk :-)

Egentligen ville jag hoppa omkring, dansa soldansen, sjunga och spela av lycka för att slippa äta med smaskerskan men sånt visar jag inte med en min. Utan istället så ler jag lite sött, tycker utåt att det är tråkigt, hoppas vi kan ta den en annan gång.

Fan att kalla kriget är slut. A skulle ha blivit tidernas bästa agent.


A - Med många ansiktsuttryck.

Soldansen

Idag är det fredag...

Min soldans och offrande av sömn för att se Macgyver igår natt verkar ha gett resultat.

Helios och Ra är på mkt bättre humör idag.

Dags att planera helgens aktivitet när det gäller kulturella utflykter.

A.

torsdag, april 20, 2006

Kändis look-a-like

A har under sin uppväxt varit lik två "kändisar". Och numer enligt Lois Lane tydligen Donald Trump*




Kändis nr 1 : En gudaliknande figur baserat på att A hade svårt att sitta ner som liten om tyngden inte var väl balanserad. (läs: ramlande åt sidan om jag lyfte en arm för jag var så tjock och hade dålig balans)




Kändis nr 2: Hampus i den vita stenen. En exakt kopia av mig som liten. Även om jag hoppas att jag inte drog upp shortsen lika långt. Tipset kom från Mamma A. Det värsta är att det nästan är skrämmande likt. Misstänker nästan att det var jag och sen blev mitt minne raderad och ingen tillät mig att fortsätta min utstakade karriär som skådis/entertainer/sångare.**


Vem är det egentligen som kommit på knepet att dra upp shorts, jeans och andra byxor extremt högt? Samma person som bestämmer när det är dags att stoppa in t-shirts och piketröjor i byxorna.

Förresten tror jag att det ligger en större segelbåt i närheten av Le Jobb. Aldrig sett så många Henri Lloyd jackor på en och samma dag förut utan att vara på Sandhamn...

Ah, just ja... Danderyds Gymnasium håller ju till i närheten. De enda ungjävlar som seglar till skolan?

A. Numer inte lik någon kändis.



* En åsikt hon baserat på att hon inte känner igen en Jihdefrilla ens om den kom flygande mot henne...

** Ett kort försök gjordes i avslutnings kabareten i 9:an men det var mest för att impa på tjejerna i 7:an och 8:an. Men sällan har en "tribute-grupp" till NKOTB fått så mycket beundran ....

Högstadiedisko

Hela lunchen har gått åt till att dansa soldans och hoppa i vattenpölar. Min dans skrämde bort Kung Bore (tillfälligt?!?) och han ersattes av regnguden.

Jag har antagligen dansat i fel takt. Ett inte helt ovanligt problem när det gäller A och dans. Men snyggt var det. Inte heller helt ovanligt när det gäller A och dans.

Sjuk nostalgitripp på P3 just nu. "when the children cry med White Lion".


A drömmer sig tillbaka till tiden då allt var enkelt och just den låten...

"....Så många gånger som man varit på skoldisco, hört låten, sneddat fram till tjejen som man var lite kär i och frågat om hon ville dansa. Sen dansat tryckare och haft ett stort leende på läpparna. Kanske kanske om man hade tur fick man pussas lite utanför sen... "*

Och så följer de upp med "Johnny B"

Kan bli en sjukt bra dag från och med nu känner jag...


A. Med konstig musiksmak.


* Det var så jag vill komma ihåg det. Förmodligen stod jag i ett hörn med ett gäng kompisar och tittade på tjejerna. Om man hade tur var hon modigare än jag och kom fram och bjöd upp en medan man frenetiskt dementerade att man var kär i henne för kompisarna.

Jo så var det nog.

Ps. Förresten har jag hittat en skådis om är sjukt lik mig. Coolt va. Inte världens kändaste. Men ändå en kändis.

Säger som Sverker...

Ska det vara så här???

Ska jag sitta och nynna på "Mitt Vinterland" i slutet av april och tänka på jultomtar, knäck och skinkmackor?

Ska det vara så?

Har aldrig längtat efter ett ozonhål så mycket som nu. Den som har gjort väderguden arg ställer sig genast upp och ber om ursäkt. The Brat är skäligen misstänkt.

Nu ska jag googla fram hur man för en soldans och sen till eftermiddan eller imorgon då jävlar...


A. På jakt efter solen lika intensivt som en eskimå efter 4-kantiga isbitar att bygga sitt hus med.

onsdag, april 19, 2006

And the final decision is..

Ritsch.... (tänk er nu Peter Jihde med ett kuvert i handen, som öppnas, en fullsatt Globen, alla är spända på vad resultatet ska bli...)

Håret av, är det redan klippt eller har inget hänt...

And...



The hair stays....




Motiveringen lyder.

För envist sparande, och idogt jobbande med diverse produkter under en lång tid bara för att överhuvudtaget kunna visa sig utomhus vill vi belöna A med en sista chans att låta håret växa ut till en full god Jihdefrilla.

A har under en lång tid våndats och levt med sitt hår och till slut har det börjat ge resultat. Vi i juryn* anser dessutom att nu när solens strålar börjat bleka A till sin vanliga blonda hårfärg igen att han har alla möjligheter att framåt sommaren kunna promenera runt på stan och se väldigt trevlig och somrig ut i ett blont lite längre hår men ändå långt ifrån så långt att det ens skulle likna en page.

Vi i juryn önskar A och hans hår all lycka till i framtiden och vi är säkra på att det här är en frisyr som vi i framtiden kommer att få höra talas om! Och vi ser fram emot det!



A vill genom sitt ombud. Sin andra idol Gunvald Larsson ** tacka för det stöd som han fått under den hårda perioden som har gått och känner nu en stark vilja att gå vidare med frisyrbygget.




A. Med lika långt hår som i morse...


* Höger och vänster hjärnhalva med hjärnbarken med utslagsröst som ordförande i juryn.

** Nej inte Persbrant. Gunvald Larsson. Dock gestaltad av Persbrandt men det är inte samma sak...

Om 45 min typ

Så redovisas resultatet av mitt beslut angående håret. Ni får ge er till tåls...



I övrigt är det väl dags för en uppdatering av alla nyårslöften och hur det går med dem...

1. Skaffa en Jihdefrilla. Se ovan.
2. Gå ner fem kilo. Går inte bra. Har fastnat på -2,5....
3. Sluta snusa. Har fuskat lite på slutet när jag haft semester. Sånt är tillåtet.
4. Bli bra på ett kort. Rykten säger att jag faktiskt blivit det...


A.

Beslut

Jag har bestämt mig.

Efter en hel del velande om mitt i dagsläge ganska långa hår har jag bestämt mig. Klippa mig eller inte klippa mig.

Men nu har jag bestämt mig. Och jag har tom en motivering till beslutet.... Det ni!



A.

Tidsangivelse

Om man pratar med någon i telefon. Är det tillåtet att börja gapskratta om han nämner ett datum och hur långt det är dit med uttrycket;

"... Jo det är väl precis en vecka och sju dagar dit idag va?..."

En vecka och sju dagar. En vecka och sju dagar.

Dessutom har ett jobb åt ett företag som heter Dong Kuk på bordet. Fnittrar som en femåring.

Japp, snart 30....



A. Inte alltid det mognaste äpplet på fruktträdet

A ska bli pappa.

Lugn nu. Jag ska berättta. Men först det som hände igår. Ganska nytt för mig med.

Det var jag igår. En oplanerad middagsbjudning då M kom över och krävde mat för han inte hade något hemma och inte orkade handla. Otroligt vilka friheter folk tar sig egentligen...

Slutade med att han fick följa med och handla innan Le Chef A snodde ihop en chili con carne. Lika gott som enkelt. Trodde jag tills M säger.

"... En gång skulle jag göra Chili Con Carne, men den smakade bara köttfärssås med vita bönor, berodde nog på att jag glömde chilipepparn..."

No shit Einstein...

Sen åt han så jag starkt misstänkte att det var planerat att komma över och äta och han då struntat i att äta sen typ skärtorsdagen.

After that fussball. Milan mot Barcelona. Sjukt vad bra Ronaldinho och Kaka kan vara när de vill. Nu till the breaking news.

A ska bli pappa.

Till en son. Som ska säkra min framtid då jag ej pensionssparar och har mig.

Jag ska adoptera ett gatubarn från Brasilien!!!

En 13-16 åring. Med sjuk teknik och talang för fotboll. Sen ska jag leva på hans talang när han spelar in storkovan åt "papa A"

Egentligen ska man väl adoptera dem när de är yngre men då är jag rädd att han inte hunnit utveckla fotbollstalangen ordentligt.


A. Snart med en egen Ronaldinho

Ps. Han ska heta Ainho (lilla a) oavsett vad han nu heter innan...

tisdag, april 18, 2006

Förresten så

Hade någon hängt ett påskägg på min dörr när jag kom hem från Härjedalen. På dörren hängde ett lite påskägg och en liten ritad kyckling.

Sånt uppskattar A.

Har faktiskt ingen aning om vem det är i från så jag har beslutat att jag har en hemlig beundrarinna...

A. Utan aning.

Dagens låt

Får självklart bli;

Bohemian Rhapsody med Queen.

Ifall jag hört den idag? Inte alls men det är min Le Blogg och jag bestämmer. Dessutom hörde jag den på tv igår i den dokumentär om Queen. *

Nu sitter jag och funderar på om jag ska bjuda på ett sjuuuukt dåligt skämt om Freddie Mercury....

Jo jag gör det...

Vad är det för likhet mellan en liten båt och Elton John???


A. Med kanske världen sämsta humor...

*givetvis inte på femman...

Mannen i gatuköket. En historia ur verkliga livet...

Lillbrorsan och A har en gemensam egenskap/förkärlek förutom att bli fulla och håna människor vi ser på lagom avstånd.

Hamburgare. Världens bästa mat. Nobelpriset till Ray Kroc!!!

Nu är vi på väg till de svenska fjällen lite högre upp än Sälen och lite längre ner än Åre. Lillbrorsan hämtas i Gävle, färden fortsätter norrut med lite dolt hån mot Kicki Dee i Bollnäs samtidigt som A är på sin vakt för rattfyllon i trakterna.

Eller chauförer med korv istället för en ratt i handen.

Mat måste vi ha. Matstopp inplanerat på den stora Sibylla-kiosken i Lill-Babs hemtrakter. Kommer glatt inrullande 21.15 där. Allt är stängt och vi har ca 30 mil kvar. Vi inser snabbt att vår sista matchans är Färila.

Kommer dit. Gatuköket Arnes Gatukök lyser. Stor skylt "Öppet till 22" Utmärkt. Bilen parkeras, lillbrorsan sprätter ut ur bilen och ligger ett par steg före A när han kommer fram.

Utmärkt. Servering också. Vi slipper stå i regnet och äta.

När A hinner ikapp utspelas följande dialog. Lillbrosan knackar på rutan. Den öppnas.

Gatukioskmannen(GM) - INGEN MOS!
LB - Va? Vad menar du?
GM - Ingen mos sa jag. Kebab med bröd, hamburgar och korv.
LB - Hej...
GM - Bara hamburgare, kebab m bröd och korv. Ingen mos sa jag!
A och LB - Okej... Pommes?
GM - Ja men ingen mos har jag ju sagt...


Vi ser på menyn. Supemeal 52 kronor.

A & LB - Vi tar var sitt supermeal m cola.
GM - 120 kronor.
A & LB - Men det står ju 52 kronor...
GM . Nej. Den skylten är fel.
A. - Okej jag får hämta kortet i bilen.
GM - VART SKA DU???? VART SKA HAN? SKA HAN INTE ÄTA??
LB - Hämta pengar säger han och betalar sin. Vi vill äta inne i serveringen.
GM - NEJ! läs ordentligt, ni får inte!

En liten jävla skylt om att;

"Servering stängd p.g.r städning"

Vad fan betyder p.g.r ? P.g.a??

Jag kommer tillbaka, lämnar mitt kort.

GM - Ska du betala för båda?
LB - Men jag betala ju just min mat.
GM - Vad säger du? Ni måste betala.
A - Men han har ju redan betalat.
GM - Sluta tjafsa ni måste betala...
A. - Jo vi försöker....

Vi får pommesen och regnet tilltar. Det är en sån där mystisk kväll. Mörkt, dimmigt och regnigt. Ni vet vad jag menar.

Vi ber om att få hamburgarna nedpackade eftersom det inte är så skönt att stå i regnet och äta. Borde ju inte vara något problem på ett gatukök...

GM - VAD? Varför det? Ska ni inte äta den? Är ni inte hungriga?
A. - Jo men det är inte så skönt att stå i regn och äta för att din servering är stängd P.G.R städning...
GM - Ja ja... suckar djupt.


Vi får vår mat.

A & LB - Tack. (drypand av ironi)
GM - Ja ja...

Utan tvekan det otrevligaste människa jag har träffat. Skönt att såna kan ha serviceyrken.


A. Som inte får mos...

I'm back

Japp...

Tillbaka, lätt solbränd, lite mer i form efter lite motion i form av skidåkning både nedför och plattförs*

Nu till det lätt chockande. A funderar på att ge upp Jihde-frisyr-planen. Detta efter att stigit in på den lokala ICA butiken, tagit av sig mössan och upptäckt att jag i det läget rörde mig med ett 15-centimeters stubb. Rakt upp. Påminde mer om Einstein än Jihde...

Just nu funderas det en hel del i La Casa A över detta....

Lovar att återkomma. Lovar dessutom återkomma med en berättelse om världens otrevligaste gatuköksperson. Han finns i Färila.


A. Med konstig frisyr.

* Inte alls så jävla lätt som det ser ut på tv. Speciellt inte i fjällmiljö när man måste upp på fjället för att kunna komma till de "platta" spåren. Armarna skakade av kramp efter 10 minuter uppför.

torsdag, april 13, 2006

1.5 timmar kvar. Senaste telefonsamtalet in till kontoret var klockan tio över ett...

Inte så kul. Nu försöker jag lära mig använda musen med vänsterhand. Inte så lätt...

A

Allvarligt...

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKOR?

PÅL HOLLENDER GÖR ETT PÅSKÄGG AV SPERMA OCH TOAPAPPER SOM SKA AUTIONERAS UT.

Är det bara jag som kan komma på saker jag hellre skulle lägga pengarna på??


A.

Snart dags

Helgens kulturbesök kommer att bestå i att åka skoter och skidor, bada bastu och dricka whisky. Alltså ingen kultur alls. Dock så finns det ett litet museum att besöka om det blir för stort sug i kulturtarmen.

Tyvärr är det 60 mil att köra med tråkigaste möjliga sällskap de sista 40. Lillbrorsan... Har en vadslagning med Le Twin som hade honom i bilen förra året när vi hade familjesamling i stugan om hur länge han håller sig vaken. Förra året somnade han efter 25 minuter. Nu ringde lillbrorsan och sa att han var sjuuuuuukt trött och sliten.

Mitt tips - 37.5 minuter
Le Twin - 23 minuter...

Kan bli en kul resa

Som att åka bil 4 timmar med The Brat som somnade som en stock efter 20 minuter, vaknade efter en halvtimme och stängde av radion för att det ändå inte var något bra på...

Nu kommer A och Le Blogg dessutom leverera året vettigaste inlägg. I alla fall på Le Blogg.

Enligt radion är det flest personer som dör i trafiken idag och på söndag. Jag vill inte se en enda idiot ligga och nosa Le Bil i häcken. Har du barn i bilen borde jag dessutom preja dig av vägen...

Nu ska jag återgå till mitt vanliga jag igen...


A. Med rätt avstånd i trafiken

Ps Ser ni en blå Golf med en chafför med ett försök till Jihdefrilla och en sovande passagerare. Vinka lite glatt!

Smaksensation....

Dagens lunch var sällsamt delikat. Ger den på rak arm AAAAA+ av 5 möjliga.

Köttfärspaj med ruccola och tomatsallad. Jag är en sån jävla kock att jag blir mörkrädd...


A. Er stjärna i Guide Michelin


Ps. Så fantastisk är jag ju givetvis inte men helt fantastiskt är det att man kan köpa färdiga ogräddade pajbottnar som man bara behöver fylla med det man vill så har man en färdig paj!

Ps2. Ibland är livet orättvist. Jag jobbar heldag. Hela Sverige är lediga nu. Inte A.

Powernap

En powernap på lunchen är strålande.

Nu stördes den av en konstig dröm dock. Om man drömmer om ett stort bollhav. Utomhus alltså vad betyder det. Det var som en sånt där poolområde man ser på bilder med en flytande uppbhlåsbara stolar och sånt men instället för vatten var det bollar.

Vad betyder det?

Hur som helst var det ett grymt bollhav. Alla bollar var blå och jag satt avslappnat i min uppblåsbara stol.

Le Blogg gillar bollhav.


A.

Skärtorsdag och hundägare

Idag är det skärtorsdag.

Det här bör A nog veta men just nu sitter det för långt inne för att det ska vara värt tiden att klura fram det.

Varför heter det Skärtorsdag. De andra påskdagarna har jag koll på.

Långfredag - Tar lång tid när man väntar på dagen då man få godis...
Påskafton - Skapad för att få ge godis och äta tills man mår illa.
Påskdagen - En dag för eftertanke och bedjande... Eftertanke ang hur mycket godis man kan äta på en dag och bedjande för mer.
Annandag Påsk - Andra dagen av bedjande för mer godis..

Men Skärtorsdag? Pga färgen eller finnarnas hobby?

Nu till en nästan lika viktig sak.

Hur tänker hundägare egentligen.

Inte nog med att de inte plockar upp skiten efter sig, skriker "han är inte farlig" till oss hundrädda när deras best kommer farande med dregglet flygande runt käften eller får mentala hjärnsläpp och klär på hunden konstiga kläder...


Jag tänker givetvis på de som lämnar sin hund i bilen och sticker iväg och tex handlar.

Förstår ni vad ni gör? Antagligen inte. Nu är det iofs inte hunden jag är bekymrad över utan i vanlig ordning mig själv...

Igår, parkerar min lilla bil och försöker hitta ett par enkronor i bilen för att kunna handla ett paket snabbnudlar för att försöka undvika personlig konkurs*. Känner instinktivt att någon stirrar på mig. Vänder på huvudet och i framsätet på bilen brevid sitter den stirrande individen. Och bara glor. Med tomma ögon, kanske lite nedlåtande. Såg ut som han tänkte;

"...haha, looser, äta snabbnudlar..." **

Blir naturligtvis livrädd. Återigen ett lätt litet skrik men det fåniga springadet runt runt stoppades turligt av bilbältet...

Nej ni hundägare. Sluta klä ut era hundar till dåliga Clownen Manne kopior och låt dem inte sitta i bilen när ni gör annat. Ingen vill det. Inte jag och inte Buster/Karo eller vad fan en hund heter numer...

A. Mot hundar med hotfulla blickar i bilar...


* Dyrt att åka med grabbarna till Skottland. Fortfarande blåst av hyrbilsskojarna.
** Vet han om att han äter mald lever och skit själv...?

onsdag, april 12, 2006

Dagens...

Spänningen är olidlig...

Dagens Lunch : Vegetarisk Curry med Ris. Betyg AAAA av 5 möjliga.

Dagens låt : I rembember you - Skid Row.

CK, om jag ska komma på din inflyttningsfest kräver jag ett långt Skid Row-retro. Kan man annat än älska ett band som har en sångare som heter Sebastian Bach.

Förresten höll jag på dö av hjärtslag på lunchen. Kommer lungt gående på en gångväg och hör något som kommer farande. Låter som en bil. Vänder mig om och ser en sån där fyrhjuling som jag kan tänka mig fastighetsskötare använder komma i 190...

Hur reagerar jag? På det sansade sättet med att stanna till, flytta mig lite åt sidan?

Nope inte alls. Tycker att det är läge att skrika till, vifta med armarna, och snudd på halka i gruset som ligger på gångvägen. Det hela slutar med att de får stanna för jag i vild panik med händerna och armarna sträckta ovanför huvudet irrar omkring. Det kan ha kommit ljud ur min strupe som var relativt ljusa och svåra att frammana på beställning.

Så skönt att känna sig manlig, stabil och trygg i dessa lägen. Inte mycket skrämmer Le Blogg eller A. Ska vara fåglar. Och Lola Ferrari. Och kanske Robert Aschberg. *


A. Er driftkucku** på gatorna när det kommer något som rör sig.


* Som A faktiskt åkt skidor efter i en sjukt lång backe i Val d'isere bara för att få se om hans dotter var lika snygg som alla sa. Hon var inte där visade det sig men Robert åker helt ok...

** För er som inte visste det var givetvis The Brat resans driftkucku när grabbarna grus var i Skottland. Det som avgjorde saken var när tulltjänstemannen frågade "...Vad har du i väskan...?" "...Lite brylkräm svarade The Brat och tömde ut en massa burkar"...***

*** För er som inte vet vad som åsyftas finns det ingen hjälp...

Skuldkänslor

Förresten är jag upprörd över mig själv. Jag känner mig falsk.

Jag är en McD-kille. Igår hamnade jag på Burger King med en kompis. Jag kände mig otrogen. Smutsig. Svikande. Satt med hukat huvud och åt och hoppade att Ronald McDonald inte skulle se mig.

Jag tycker inte ens om Burger King hamburgare längre. Och jag brukar gilla alla hamburgare. Men igår kunde jag inte stå emot hungern och kompisens tjat.

Jag är svag.

Längtar redan till nästa McD besök och den lilla hamburgaren som ligger där och ropar förföriskt...

"... A kom och köp mig, ät mig, jag har bara legat här i 15 minuter och blivit saggig och lite kall, rädda mig..."

Oemotståndligt.


A. Med principer som kan brytas...

Drömmar

Trött som fan.

Idag kommer det nog inte komma en massa sprudlande fyndigheter från A. Det kommer att bli en ovanlig tråkig dag för Le Blogg...

Hade en sjuk dröm i natt. Helt sjuk. På gränsen till bisarr. En sån där man vaknar av och är rädd för sig själv och sina drömmar. Och jag har drömt en himla massa konstigt förr. Det var givetvis inte lika bisarrt som om jag skulle haft en sexdröm om Lola Ferrari men fan inte långt ifrån....

Vad jag drömde om?

Kommer inte ihåg alls längre.

Antiklimax


A. Med sjukt dåligt minne...

tisdag, april 11, 2006

The bitterness is over, or?

Nu har jag vart bitter nog...

Tråkigaste derbyt någonsin. Det bästa var grillspetten som åts innan tillsammans med grabbarna.

Nu till något roligare, säger som Fylking!

Äntligen

Som jag har väntat. Ett års väntan är över.

Japp, det är som ni tror. Påskgodiset från hyresvärden har kommit. Har givetvis gömt det stora påskägget inne på mitt rum och kommer hävda om någon frågar att det är en av mina kunder som skickat det. Så får man göra.

Oroväckande är att min att göra lista är otroligt lång idag. Inte lika lång som det som sändes på Kanal 5 igår då de än en gång visar "fingertopps*känsla" med sina dokumentärer. Förra veckan Lola Ferrari.

Igår;

"Världens största penis"

Uppenbarligen är A en pryd liten figur som vuxit upp sjukt konservativt men jag ser fan inte nöjet i att se en dokumentär om sånt. Finns det inte "freak shows" som turnerar längre? Eller är jag bara bitter trots allt?


A. Som inte fick vara med i dokumentären...


* Fingertopp känns så fel i den meningen...

Tisdag morgon...

"...Skitiga bajen, ja det var skitiga Bajen..."

A.

måndag, april 10, 2006

4 timmar 9 minuter

kvar när jag börjar skriva detta... Inte så sugen på att jobba längre. Koncentrationsproblem som ett barn med Damp*

Sjung för gamla Djurgår´n nu
Sjung av hjärtat sjung!
Enda klubb i världen som är evigt lika ung
Sjung när vi har vinst på gång
Sjung när det går snett
Så länge gamla Djurgår´n finns Känns livet ändå lätt!!

Sjung för gamla Djurgår´n nu
Sjung i ur och skur!
Visa folk att blåa ränder, dom går aldrig ur!
Vem som vill kan sticka upp men vi är nummer ETT!!
Så länge gamla Djurgårn finns Känns livet ändå lätt!


För morgondagen finns det två möjligheter....

1. En bitter A som kommer att spy galla över kollegor, hundar och hundägare och diverse folk som förtjänar det.

2. Den storsinta A som inte kommenterar eventuell framgång för favoritlaget med att jag vet hur jävla sur man är efter en derbytorsk och då istället spyr sin galla över kollegor, hundar och hundägare och diverse folk som förtjänar det...

Men ärligt vem försöker jag lura....


A är en erkänt dålig förlorare, men än ännu sämre vinnare... Har man vunnit så måste man få reta de man vunnit över.**



A. Snart med långkallingar, polotröjor och mössa på en läktare för sommarsport nära dig...


* Det ena behöver ju egentligen inte utesluta det andra... Jag kan ju ha Damp jag med men det "fanns" inte när jag växte upp....

**Nu lär jag knappast vinna personligen men men och när det gäller att retas blir det så om man växer upp med två bröder...

Vuxna män gör saker tillsammans

Ibland i alla fall.

I lördags var en sån dag. A, pappa och lillbrorsan tog sig iväg till bilsalongen för att titta på bilar. Det var sjukt mycket folk. Jag kunde inte sluta tänka på att det måste vara den ultimata dagen att råna en bank, en bensinstation, eller vad som helst som står där det står.

I Dalarna alltså. Större delen om inte hela Dalarna var där. Tror att Ockelbo var tomt också...

Vad driver egentligen folk;

Att ligga på knä och fota bromsarna på en Ferrari*...

Att ställa sig framför en bil i en monter och bli fotad tillsammans med den? Alla hajjar att det inte är din Lamborghini...

Och det största But Why:et genomtiderna.

Gå runt med en kylväska på höften med starköl i, en i handen och fota sig själva med alla bilar och stolt visa upp sin Pripps Blå samtidigt?

Det bästa med mässan? Att jag och farsan drev med lillbrorsan i 3 timmar och att det är för jävla gott att köpa en chorizo utanför...


A. Utan kylväska...

Ps. Det fanns en del bilar A gärna hade tagit som inbyte för Exet**

* Inte Lola Ferarri, där antar jag att airbagsen varit mer intressanta...
**Min bils namn alltså....

First impression never lasts...

Att A dömer folk snabbt och skoningslöst är en sak. Att A konstant får bita i det sura äpplet och erkänna att han har fel hör till saken.

Men att andra gör det om A är djupt upprörande. Speciellt när omdömena inte alltid är jättesmickrande :-)

Hur tänker folk egentligen? Förtjänar alla inte en chans att visa vem de är. Tycker det är upprörande att folk i allmänhet verkar vara som jag...

Några av de omdömen som leverats;*

- Över förväntan trevlig...
- Inte lika glassig som jag trodde...
- Inte alls som jag trodde, du är ju rätt snäll...
- Du kan ju faktiskt vara allvarlig...
- Inte lika dryg som du verkar...

What the fuck... vad tror folk egentligen?

A och Le Blogg är lika oförstående som en normal hockeyspelare på frågan 1+2....

Fast å andra sidan kanske jag skulle jobba lite på mitt första intryck. Eller är det som jag alltid trott att folk i allmänhet har fel och jag rätt? :-)

Nån mer som anser att jag är en glassig, elak, otrevlig eller korkad eller något sånt. Jag kräver att få veta och att ni ändrar er.

Ger några förslag på vad ni kan tycka om mig istället.

- Jätterolig
- Sjukt trevlig
- Väluppfostrad och glad
- Snygg som fan men ändå sjukt trevlig

Ni kan ju hitta på egna men se de här som lite "guidelines"



A's funderingar - Le Blogg med dåligt första intryck...


* då Le Blogg och jag är som vatten och fiskmåsar till varandra så får vi ta upp precis vad som helst som någonsin sagt och hur långt tillbaka i tiden som helst.

fredag, april 07, 2006

Oj då

Upptäckte att jag glömt att förklara vad den här * betydde i förra inlägget.

* givetvis att det inte var länge sen jag såg 35 åringar som urgamla istället för ganska unga... Undrar varför :-)

Några konstigheter

tog just en kortare promenad. Till OK/Q8 för att köpa godis och lägga ett brev på brevlådan. 3 konstigheter såg jag och en söt hund.

Konstighet 1.

En man parkerar sin bil. Går till parkeringsautomaten. Tar fram en Ica-kasse med mynt och betalar. Vem har med sig en Ica-kasse med mynt i bilen eller ännu konstigare i jackan.

Konstighet 2.

En man, relativt ung. 35 kanske. * Slitna jeans och solglasögon står och stoppar in sin t-shirt i jeansen. Varför gör man det? En lite vintageaktig t-shirt dessutom... Vid vilken ålder börjar man stoppa in kläderna i byxorna igen? Man gör det som barn. Slutar i tonåren(?) och uppenbarligen börjar man igen. (alla pensionärer kör instoppat) Men när börjar man igen?

Är jag i riskzonen?

Konstighet 3.

Om man jobbar på en bensinstation. Borde man inte då kunna hjälpa till en gammal dam som inte får upp tanklocket. Hon står i kassan och ber om hjälp för det sitter så hårt. Killen i kassan säger:

"...Nej, tyvärr det går inte vi måste vara två här inne när vi har kunder i butiken..."

När är det helt tomt på en mack.... En trevlig ung man erbjöd sig direkt att hjälpa till. Och nej, det var inte A för den andre var snabbare. Tanten såg glad ut.


Den söta hunden var en liten pudelvalp som var svart förresten och hette Doris.


A. Er informatör om konstiga saker i samhället...

Alternativa fredagseftermiddagar

Om någon nu missat det så är det fredag idag. Det innebär i sann helganda att man;

- Slutar jobba vid tre.
- Pratar med kollegorna om vad de ska göra i helgen (för att låtsas intresserad)
- Smiter så fort klockan slagit 5.
- Lagar en god middag till sig och eventuellt sällskap.

För A innebär det;

- Att jag har skitmycket att göra.
- Att ingen av kollegorna ens låtsas vara intresserade av vad jag ska göra (har inte frågat dem heller)
- Förmodligen måste jobba över lite för att hinna med "Att göra listan"
- Kommer köpa en grillad kyckling och äta med händerna i soffan ensam.

Inte illa va? Imorgon fortsätter kulturutforskandet av Stockholm och Sverige efter ett kort besök i Skottland med otroligt mkt historia och kultur. Visste nu att de gjort whisky typ jättelänge i Skottland till exempel? Nu vet ni det...

Det som ska avhandlas är.... Tadaaaa

Stockholms Bilsalong!

Kultur om något. Så det så.

Förresten är Le Bil återigen hel. Alla hans sår har läkt. Till dyr sjukhusräkning för honom. Varför omfattas inte bilar av det "världsberömda svenska välfärdssytemet"?


Ska snart återkomma med några konstigheter...

A. En arbetare som en "att göra lista" att bli klar med...

Le Blogg är så svensk så svensk...

Le Blogg är urtypen för en svenska.* Nej, A dansar inte runt midsommarstången, det kan se ut så men det är inte meningen. Jag försöker hålla mig upprätt. A gillar sill. A har ingen folkdräkt.

Men framför allt efter månader av gnäll på vädret är;

- A just nu sur på att solen lyser in genom fönstret och bländar honom. Skärmen går knappt att läsa för att det är så ljust.

Jäkla solen.


A. Med solglasögon inomhus**

* Le Blogg är givetvis en tjej eftersom A är en kille

** Vilket annars är förbjudet...

Long term planning

Själv är jag en sån som oftast inte kan planera mer än 45 minuter i förväg privat. Den värsta sortens vän är A. Han vill alltid vänta och se vad som dyker upp under vägen framåt så att man inte är uppbokad om något skitkul skulle dyka upp.

Kombinerar man detta med att ha svårt att säga nej till förslag och roliga saker som folk föreslår kan man lätt hamna i en sits när man har lovat bort sig på ca 5 olika aktiviteter per helg...


En dålig egenskap helt klart.

Nu gäller det jobbet. Där är jag som en liten nitisk tysk när det gäller att planera. På bordet ligger 3 listor. "Att göra-", "Du borde hinna-" och "Om du hinner-listan". Det som står på "Att göra-listan" görs alltid under dagen. Oftast det mesta på "Du borde hinna-listan" och sällan ngt på "Om du hinner listan".

Därför skiter sig allt när Le Boss* kommer in och säger.

"...Jag har ett möte om en halvtimme. Kan du hålla en presentation om investeringsklimat på det mötet..."**

En halvtimme! Varför kan folk inte planera ordentligt? Nu pajas allt i min "Att göra lista". Att jag är oorganiserad och inte vet vad jag tackar ja till är en sak. Och då är det ok. Men hur skulle världen se ut om alla var så?

Förstår mig inte på människor.

Tänker bjuda på mitt favoritcitat, världens mest sanna.

"...Tänk vad enkelt det vore om alla tjejer var som vanliga killar..." ***

Byt ut tjejer mot chefer och det funkar då med....

A. Er filofax

* Kort liten man, alltså kan han vara obetydligt kortare än A så räknas han som kort, med dåligt sinne för planering. Ingen smickrande egenskap som Le Boss...

** Och det var ju egentligen ingen fråga...

*** Sagt av bitter full man på McD Kungsgatan en sen natt...


Ps. Håll tummarna för nu är det dags... haha

torsdag, april 06, 2006

Bjudluncherna står på rad...

Uppenbarligen har A hamnat på en sån position i arbetslivet att folk tycker han ska bjudas på en del luncher då och då.

A tackar och tar ödmjukast emot utan en tanke på att bjuda tillbaka. Ligger inte i Le Bloggs värld riktigt...

Hur som helst, måste bara återge ett exempel på menyn* idag.


1. Chicken Tikka Masala - Kycklingfilé, med tomatsås baserad på cashewnötter
2. Lamm-dal - Lammgryta med linser
3. Sizler - Gryta med lamm, biff eller kyckling
4. Chicken Tandori - Kyckling lår med tandorikryddor
5. Nanbröd - Gott

Nån som ser något märkligt med den? Skrattade så jag grät när jag såg det. Men det tog ett tag...


A. Er sik utan turban


* Griffeltavlan med dagens rätter då...

Gröna Fingrar

Igår var A huslig som få. Nästan skrämmande huslig. Eftersom dammsuga är det tråkigaste som finns så hoppades givetvis det över. La Casa A sopades i stället.

Ganska kul faktiskt, man sopar generellt för lite...

Spisen polerades, diskbänken skrubbades med Svinto* , och blommorna...

Dessa 4 stycken stackare som fått A som värd. Vet inte ens om det är blommor eftersom de bara är gröna hela tiden.

Hur som helst

Döda blad plockades, det vattnades, det stagades upp med grillspett så att de stod upp ordentligt och det sprayades med vatten på bladen så de skulle få lite fukt också.

Gröna fingrar? Japp... Skulle ha blivit trädgårdsmästare...

Vad händer idag då när jag kommer till jobbet. Jo, min krukväxt mår dåligt. Ja, den är mer brun än grön om sanningen ska fram. Vad gör en man med gröna fingrar då? Jodå, att stagas upp med blyertspennor, det vattnas och ansas. Nu ser den ut som en krukväxt igen.

Vad det är för krukväxt? Ingen aning....
Vad jag ska göra i helgen? Till plantagen och köpa en Yucca-Palm. Mest för att det är ett coolt namn. Tänker döpa den till Evy...**


A. Grönaste fingrarna i förorten


* Lite som mitt hår ser ut på morgnarna.

** Nån som fattar det roliga?

onsdag, april 05, 2006

Skatteverket

Då vår tidigare ekonomikille ansåg att han inte behövde arbeta alls eller bara arbeta med sånt han gillade.

Dvs. allt utom arbete.

Han var en jävel på luncher, sena morgnar och gå tidigt.

Papper som skulle till skatteverket var han inte lika bra på. Säker på att om man satte en bakelse under papprena skulle han jobba sig igenom direkt. Utan problem. Han var lite som åsnan i Bamse. Sprang bara när han hörde tåget fast med mat liksom.

Alltså ramlade en blank deklaration in till A. Inte bra. Men överkomligt. Nu har jag suttit och vänt papper och letat informtion och loggar snabbt in bara för att kolla en sak på Skatteverkets hemsida.

Dadaadaaaa...

Då är min "e-deklaration" uppdaterad med de uppgifter som jag lämnade in till dem 2 månader sent.

I am impressed!!!


Dock bitter som fan över att jag inte kollade det innan jag räknade, skrev och gjorde alla världens avdrag två kvällar i rad.



A. Skattemyndigheternas bästa vän just nu.


Ps. Om jag ska berätta för kollegorna? Inte en chans. De kan sitta hemma och räkna de med, aha de kan inte svenska. Trist för dem. De får se det som en utmaning...

Mix Megapol räddar situationen...

Falskt alarm mina vänner. Det var samma gamla Gilla Läget. Men som sagt precis när jag fått nog och ska göra min vanliga switch från Mix till P3 så kommer den.


SARA med Mauro Scocco. Hmm... undrar varför jag gillar den så mkt...


A.
Vill nu varna alla som kan tänkas lyssna på Mix Megapol.

"... Snart kommer jag att bjuda på ny musik av Tomas Ledin..."

Betyder det att karln har släppt en singel till?

För att använda en gammal klyscha - Vad är det för fel på karln? Eller kanske But Why?

Givetvis kommer jag att lyssna. Brukar i allmänhet bidra till ett par nervösa skratt när man hör Herr Ledin. Av den där sorten som ofta kommer när man inte vet hur man ska bete sig när någon gör bort sig och man skäms å personens vägnar*


A. Som faktiskt sett Ledin live. **


* Mina vänner vet exakt vilket skratt jag menar :-)
** Jag vann biljetterna, hörde ni det. Jag vann dem. Alltså har jag inte köpt dem. Och ingen ville ha dem.

Hur vuxen är man när man är vuxen och är jag vuxen?

Gårdagens höjdare...

Som ni tidigare kanske läst så är två av mina tanter här på jobbet i krig med varann. Att de inte gillar varann vet alla. Eller alla här. De gör liksom ingen hemlighet av det och allt som oftast pågår ett 100 meters-lopp in till chefen för att baktala den andra.

Men de brukar kunna hålla sig till de artiga fraserna God Morgon och Hej då.

Igår kulminerade det...

När vi skulle gå hem säger Tant nr 1 - Hej då. Ses imorgon. Jag svarar lika glatt och trevligt som om det skulle varit Lois Lane jag pratade med. Tant nr 2 säger ingenting.

Hon skakar på huvudet!!

När vi kommit ut så säger hon att Tant nr 1 är falsk och elak och bara vill henne ont.

Bara vill henne ont? Pratar vi typ Sheriffen av Nottingham vs Robin Hood här?


Vuxna människor... Mentalt är jag mognast här på kontoret tror jag. De som känner mig vet att det är ett underbetyg åt mina kollegor :-)

Men betyder det att jag, 29 år (uttalas 23) är vuxen. Kanske t.o.m vuxnast.? Frågorna hopar sig mina vänner. Fortsättning följer i en blogg nära dig.



A. Antagligen snart fullvuxen...

tisdag, april 04, 2006

Gary Moore

Sjukt bra val av radiostation idag.

Gary Moore - Over the hills...


A. Med världens konstigaste musiksmak

Efter lunchen

Och fortfarande lätt illamående över programmet om fröken Ferrari. Jag hoppas det är sista gången som en Ferrari gör mig illamående om det nu inte ska bli så att jag drabbas av åksjuka.

Åksjuka, ja. Något det smågnälldes om i The Highlands. Vill direkt dementera att det berodde på chauffören som förmodligen körde lugnast i GB i helgen*. Däremot kan gnäll som

Fan vad den här vägen svänger kanske vara onödigt.

Sen en fantastik vägskylt. Vi borde ha fotat den men glömde det.

"Beware, meeting traffic in the middle of the road"

Hur fan aktar man sig för det?


Idag har jag brutit mot mina vanliga vanor. Jag har bytt radiokanal. Då jag kände mig som en blandning av Tommy Lee och Ozzy's son** när jag vaknade så kände jag att det var dags för en Rockklassiker dag.

Och belöningen kom. Ziggy Stardust med David Bowie som genast utses till dagens låt..


A. Utan Ferraris...


* En av få som blivit omkörd på slingriga bergsvägar av en husbil med en båt på släp... Och belönades sedemera med en applåd efter att som den ödmjuka person jag är förklarat. "...Jag körde väl ner er lugnt och fint va?..."

** Med hår som stod åt alla håll och rätt fet... Ni som hade hoppats på andra likheter med Tommy Lee får leva i ovisshet.

Vad är det för fel på människor (Vissa)

Igår såg jag det sjukaste jag sett på TV. Lola Ferrari. En kvinna som medans hon levde ansågs ha världens största bröst.

Sjuuuukt stora.

Påminde en hel del om de gamla sjökrigsminorna som ligger vid Sjöhistoriska museet. Det pratas om att en smäll av Tyson så dör en vanlig människa. Få ett av de brösten i skallen och du hamnar åtminstone i en lång koma.

Utan att moralisera eller på något sätt fördömma silikonbröst vilket jag egentligen inte har något emot så, what the fuck...

Hur fan kan man vilja se ut som ett missfoster? Hennes bröst var större än basketbollar och klotrunda. Bisarrt. Det värsta var nog att hennes man tvingat henne att göra det. Och satt och låtsades som om att han tyckte det var snyggt.

Var jag såg det? Självklart på den allmänt högt ansedda dokumentärkanalen Kanal 5.

För övrigt är Scrubs skitbra och jag vill gifta mig med Dr Eliott...

A. Utan tillsatser...

måndag, april 03, 2006

På allmänbegäran - Fiat Panda


Här är skönheten. Välfylld baklucka på den lilla raketen också...

För övrigt så älskar jag Storbritannien

Om man bokar in sig på ett hotell där det serveras frukost på rummet. Vad förväntar man sig då?

Lite lyx va?

Inte att det står en plastlåda med en brödbit i minibaren va? Dessutom ska den väl stå där varje dag? Inte bara första dagen och sista. Bara i GB.

- Annars ett bra hotell med höga säkerhetskrav. Jag behövde en extra nyckel. Receptionskillen som stod och rökte sa då...

"...Of course, which room number and can you hold my fag while I get it?..."

Och där blev jag stående med en cigg i handen medan han suckande fixade en extra nyckel. Om han fråga efter mitt namn? Inte alls. Bara i GB.


- Att folk vid bordet brevid börjar prata med en och undrar var man kommer ifrån. Och paret är ca 70 år. Bara i GB.

- Var är det accepterat att stoppa ner handen i brallorna och ta ett bastant grepp om kronjuvelerna under en rundvisning på Skottlands äldsta destilleri utan att någon reagerar?* Bara i GB mina vänner...


Mac A. - of the klan of Macblogg...


* givetvis inte någon av MacA's klanmedlemmar utan en fyllbult i rugbytröja...

Loch Ness och 4 medlemmar i Klanen MacA's...


Här ser ni fyra stiliga klanmedlammar in The Highlands... Sjön? Ni menar Lochen?

Givetvis Loch Ness...

Otroligt

Att man kan gå från glad och inspirerad och utvilad som tusan efter en stärkande semester till att sitta hulkande, lätt gråtande och må lätt illa.

Nordeas Internetbank heter förklaringen.

Gossar som var med; Vi har åkt på en blåsning av bilfirman tror jag. De har dragit avgiften för bilen 2 gånger. Helt säker på att jag inte får tillbaka depositionen heller nu... :-(



A. Det närmste en uteliggare de kommer att se i Mörby Centrum...

Hemma...*

Promenader, pubar, nattklubbar, pubar, Fiat Panda, Glentorrets Destilleri (Famous Grouse) Loch Ness, nattklubbar, Starbucks, Stirling Castle, William Wallace Monument, pubmat och Fish n' Chips...

Stan ser likadan ut som när jag lämnade den. De som bor där och kommit dit efter mig verkar ha tagit väl hand om den.

Åka fyra fullvuxna karlar** genom The Highlands ser komiskt ut. Vi hade den fulaste bilen och långsammaste chauffören i Skottland. Men jag gjorde det bra och körde bara på fel sida 2 gånger.

- Att tuta på ett får så att det får spel och börjar galoppera är roligt.

- All in Larsson fiskade upp Nessie. Ett ganska fånigt litet odjur faktiskt.

- CK är en jävel på att dricka öl.

- The Brat är en jävel på att äta.

- A har skött sig med den äran hela helgen och vinner Arlas mjölkpris.

- Att CK och All-in inte orkar gå upp för kullen för att se på Wallace Monument är slött. A och The Brat klättrade som bergsgetter upp för kullen.

- Vodka av märket Vodka är bra sprit. Inga paraplydrinkar serverades dock.

- Fiat Panda är en löjlig bil. Men den var blå i alla fall.

- Säckpipa låter lika illa nu som då.

- Om man slår in fel pinkod 3 gånger så låser sig telefonen CK... Även om man hävdar att man slagit rätt kod. Det hjälper liksom inte..


Mer detaljer och ett och annat foto ska nog kunna visas.


A. Det närmaste Sverige kommer Braveheart.



** A är ju inte så stor och körde men lite gnäll från de andra hördes nog...